×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Ook prinsessen bezuinigen!

Ook prinsessen bezuinigen!

Door Marc van der Linden

Met het juiste imago kun je alles dragen, waarvan mensen dan vanzelf denken dat het duur en exclusief is. Ik ging eens in het buitenland winkelen met een beroemde en rijke Nederlandse vrouw, die ik al heel lang ken. Zij vond in een enorm winkelcentrum een winkeltje met leuke tassen van het beroemde merk Louis Vuitton. Of liever gezegd: géén Louis Vuitton, maar goedlijkende namaak. Ze kocht er meteen eentje. ’Ik heb een paar echte en als ik met een nepper rondloop heeft toch niemand het in de gaten’, zei ze er lachend bij. Van de tas heeft ze overigens niet lang plezier gehad. Na een maandje liet het hengsel al los en meteen daarna duwde ze hem in de PC nogal opzichtig in een prullenbak, wat voor de daar altijd aanwezige paparazzi-fotografen een leuke foto opleverde.


Enkele minuten later werd de neptas er overigens al weer uitgevist door iemand die dacht dat die beroemdheid gek geworden was, er heilig van overtuigd dat het een échte was. Enfin, waarom vertel ik u dit? Het voorval schoot me door het hoofd toen een collega van het tijdschrift Royalty met een reportage aankwam van allerlei Europese prinsessen die tegenwoordig in ’goedkope’ confectie rondlopen. Toen ik het artikel las en de foto’s bekeek ging er een wereld voor me open. Nou weet ik niet zoveel van mode. Voor mij is een pantalon gewoon een broek en meestal zie ik geen verschil tussen linnen, katoen of fluweel. Maar ik ging er gemakshalve van uit dat vrouwen als onze prinses Máxima en prinses Letizia van Spanje altijd in dure couture rondlopen en dat alles wat ze dragen op maat is gemaakt. Maar ook zij blijken af en toe flink op de centjes te letten en ’gewoon’ bij winkels als Zara of Mango te shoppen. Ik vraag me dan wel af wie dat voor hen doet. Want als Máxima in de Zara-winkel in de Amsterdamse Kalverstraat koopt, dan kan ze daar toch niet echt rustig het paskamertje in en uit lopen. Misschien kopen ze de kleding wel in het buitenland of via internet, om veel gestaar in de winkels te voorkomen. Ik vind het een leuke ontwikkeling, al kleeft er natuurlijk wel een gevaartje aan. Want als je kleding koopt die in grote getalen wordt gemaakt en gekocht, dan groeit de kans dat je iemand tegenkomt in dezelfde outfit. De vraag is dan hoe de bewuste prinses daar mee omgaat. Als u wilt weten of u toevallig een zelfde truitje of jurkje in de kast heeft hangen als Máxima, Mathilde of Letizia moet maar even in de nieuwe Royalty kijken. En als u dat niet heeft maar hun kleding wel leuk vindt, kunt u nog snel naar de winkel, waar de kleding misschien nog wel in de rekken hangt. Want er uitzien als een prinses, dat wil toch iedereen?