Koning Willem Alexander Gaat Serie Maxima Niet Kijken Royalty Online

Koning Willem-Alexander wil serie over zijn vrouw niet kijken: ‘Ergeren aan onjuistheden’

Koning Willem-Alexander (56) heeft de serie ‘Máxima’ op Videoland niet bekeken en heeft ook geen plannen om dat te doen, zo vertelde hij voor de camera van ‘Shownieuws’.

In tegenstelling tot koning Willem-Alexander, liet koningin Máxima afgelopen maandag aan RTL Boulevard weten dat ze ‘nog geen tijd’ heeft gehad om de serie te bekijken. Dat zei ze na haar bezoek aan museum Schoenenkwartier in Waalwijk.

“Nee, ik heb het nog niet gezien”, zegt onze koning tegen Shownieuws. “Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien.”

Lees ook: Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

De koning gaat verder: “Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn.” Het lijkt erop dat hij er verder niets meer over kwijt wil, want hij loopt vervolgens direct van de camera weg. Bekijk het interview van Shownieuws met koning Willem-Alexander hieronder:

Lees ook: RTL maakt nu al bekend dat er tweede seizoen Máxima komt

De eerste twee afleveringen van de serie Máxima zijn sinds zaterdag beschikbaar op Videoland. RTL meldde dinsdag dat geen enkele andere eerste seizoen van een Nederlandse dramaserie op de dag van release zo vaak is gestreamd.

De serie vertelt het verhaal van Máxima’s leven tot aan haar verloving met Willem-Alexander. De hoofdrollen worden vertolkt door Delfina Chaves en Martijn Lakemeier. Een tweede seizoen is al aangekondigd.

Bekendmaking Acteurs Videoland Original ‘máxima’
Hoofdrolspelers Videoland Original ‘Máxima’

Lees ook: Actueel: Déze bekende Nederlanders spelen ook een rol in de film over Máxima (+ bekijk de trailer)

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO
BEELD  Patrick van Katwijk/GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl