Máxima beauty-hacks foto van ANP

RTL maakt nu al bekend dat er tweede seizoen Máxima komt

De nieuwe Videoland-serie ‘Máxima’, die sinds gisteren in Nederland te streamen is, krijgt nu al een tweede seizoen. Dat maakte Peter van der Vorst (52), directeur content bij RTL maandag bekend, na afloop van de première van het eerste seizoen.

Na de première van het eerste seizoen van de dramaserie ‘Máxima’ in Amsterdam kondigt Videoland aan dat er een tweede seizoen komt. De serie is inmiddels internationaal al verkocht aan 25 landen.

“In de eerste reeks zien we hoe een Argentijns meisje zich ontwikkelt tot een zelfverzekerde jonge vrouw die smoorverliefd wordt op een Nederlandse prins, zegt Peter. “Maar het verhaal gaat natuurlijk verder. Máxima trouwt, wordt moeder én koningin. Stuk voor stuk gebeurtenissen die in ons collectief geheugen gegrift staan en die we in het vervolg gaan terugzien!”

Lees ook: 5x dit doet koningin Máxima het liefst in haar vrije tijd 

Hoofdrollen

De hoofdrollen worden opnieuw vertolkt door Delfina Chaves als Máxima en Martijn Lakemeier als Willem-Alexander (zie foto hieronder). Ook Elsie de Brauw en Sebastiaan Koch keren terug als Beatrix en Claus.

"maxima" Photocall 7th Canneseries International Festival
© Getty Images

De regie wordt opnieuw verzorgd door Saskia Diesing, Joosje Duk en Roxanne Stam, terwijl Rifka Lodeizen en Daan Gielis het scenario schrijven. Producent Rachel van Bommel van Millstreet Films noemt het bestellen van een tweede seizoen voorafgaand aan de première een ‘droomscenario’. De opnames van het tweede seizoen beginnen in oktober.

Lees ook: Dramaserie Máxima staat vanaf vandaag op Videoland 

De serie is al verkocht aan 25 landen en zal ook in België worden uitgezonden op VTM. “Máxima” is vanaf zaterdag 20 april te zien op Videoland en vertelt het verhaal van koningin Máxima tot aan haar verloving met Willem-Alexander, gebaseerd op de bestseller “Moederland” van Marcia Luyten.

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST DENISE DELGADO
BEELD ANP/GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl