×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 10x Royals die hun steun betuigen

  De royals nemen heel wat mooie initiatieven om het onderwijs, de zorg en andere instellingen te bedanken voor hun inzet. Hier zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

  3 april 2020 - 14:33 Lees verder
  Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

  De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds. Hij zou naar verluidt in een hotel in Garmisch-Partenkirchen verblijven met een hele rits aan maîtresses, die van hem allemaal een militaire rang zouden hebben gekregen en een nummer dat hun plek in het koninklijke harem aangeeft. Zijn vrouw, koningin Suthida, houdt zich op enige afstand en verblijft in Zwitserland.

  3 april 2020 - 08:03 Lees verder
  Koningin Elizabeth bedankt scholen

  Koning Elizabeth heeft de kinderzorg in het Verenigd Koninkrijk in het zonnetje gezet. Onderwijsmedewerkers worden op het Twitteraccount van de Royal Family bedankt voor hun werk. ‘‘Waarom zouden we geen verhalen delen over de ongelooflijke kinderopvang, leraren, maatschappelijk werkers en leraren in het speciaal onderwijs die gezinnen in het VK ondersteunen?’’

  2 april 2020 - 15:47 Lees verder
  Koning van Cambodja vertrekt naar China

  Koning Norodom Sihamoni en koningin-moeder Monineath vertrokken woensdagmorgen vanaf het vliegveld van Phnom Penh. De twee zijn naar China gegaan voor hun jaarlijkse voorjaarsverblijf en medische controle.

  2 april 2020 - 14:07 Lees verder
  Jongeren in Thailand hoeven niet zo nodig een koning

  Er is steeds meer kritiek op de 67-jarige koning Vajiralongkorn. De Thaise censuur lukt het steeds minder goed om dit te onderdrukken omdat met name jongere Thai's creatiever worden in het camoufleren van kritiek. De autoriteiten slagen er ook steeds minder in om te voorkomen dat er in het buitenland berichten naar buiten komen over de koning van Thailand. Veel mensen weten daardoor dat de koning afwezig is in Thailand en dat hij zich met heel andere dingen bezighoudt.

  2 april 2020 - 14:00 Lees verder
  Oproep van de Zweedse prins Carl: steun de lokale horeca!

  De coronacrisis is natuurlijk één groot drama voor de horecabranche. ‘‘Ik maak me oprecht zorgen over de uitdagingen waar de horeca op dit moment voor staat,’’ liet prins Carl Philip woensdag weten. In Stockholm sprak hij met vertegenwoordigers van de Zweedse horecaondernemers. Hij praatte met hen over de impact van de coronacrisis voor de sector.

  2 april 2020 - 13:44 Lees verder
  William en Kate steken ziekenhuizen hart onder de riem met koninklijke telefoontjes

  Woensdag hebben prins William en zijn vrouw Kate even een pauze genomen van de zorg voor hun kinderen en tijd vrijgemaakt om met twee ziekenhuizen te bellen. Het stel sprak met het personeel van het Queen’s Hospital Burton in Staffordshire en van het Universiteitsziekenhuis Monklands in het Schotse Airdrie.

  2 april 2020 - 13:20 Lees verder
  Sultan van Oman schenkt megabedrag in strijd tegen Corona

  De Sultan, Haitham, is pas in januari van dit jaar aangetreden en doet nu een enorme donatie. Hij is tevens hoofd van het nationaal actiecomité voor gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.

  30 maart 2020 - 10:13 Lees verder
  Thaise prinses aan vinger geopereerd

  Koning Rama X (ook: Vajiralongkorn) verblijft nog altijd op skivakantie in Duitsland, terwijl in zijn thuisland Corona ook om zich heen grijpt.

  30 maart 2020 - 09:19 Lees verder
  Braziliaanse prins vecht voor zijn leven in het ziekenhuis

  Prins Antônio van Orléans-Braganza is 69 jaar en getrouwd met de van oorsprong Belgische prinses Christine de Ligne. In een ziekenhuis in Rio de Janeiro vecht hij nu om de ziekte te overleven.

  30 maart 2020 - 08:22 Lees verder