×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 10x Royals die hun steun betuigen

  De royals nemen heel wat mooie initiatieven om het onderwijs, de zorg en andere instellingen te bedanken voor hun inzet. Hier zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

  3 april 2020 - 14:33 Lees verder
  Het RIVM praat koningspaar bij over aanpak coronapandemie

  Vrijdagochtend hebben Willem-Alexander en koningin Máxima alles te horen gekregen over de landelijke aanpak van de coronacrisis. Het paar bracht een bezoek aan het RIVM in Bilthoven waar ze directeur Jaap van Dissel spraken over de maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus.

  3 april 2020 - 13:43 Lees verder
  Geen foto meer van vader Juan Carlos op de werkkamer van Felipe

  De Spaanse Koning Felipe wil goed duidelijk maken dat hij afstand neemt van zijn vader, voormalig koning Juan Carlos. Bij bestudering van recente opnamen van de werkkamer van Felipe is het de Spaanse media opgevallen dat een belangrijke foto van de koning met zijn vader is verdwenen. De foto stond op een aanwezig plek en was de afgelopen jaren regelmatig te zien wanneer er opnamen werden gemaakt vanuit het Zarzuela Paleis.

  3 april 2020 - 13:01 Lees verder
  Noorse royals bellen met kerkelijke hulporganisatie

  Kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit bedankten de vrijwilligers van Kirkens Bymisjon uitvoerig voor hun inzet. ‘‘Jullie hebben alle reden om trots te zijn op het werk dat jullie doen,’’ zei Mette-Marit. Ze spraken met medewerkers van de kerkelijke hulporganisatie in een videogesprek. Het paar werd op de hoogte gesteld van hun werkzaamheden door secretaris-generaal Adelheid Firing Hyambsal. De organisatie is in maar liefst 50 steden vertegenwoordigd.

  3 april 2020 - 12:31 Lees verder
  Spaans koningspaar blijft in spotlight tijdens coronacrisis

  De koning en koningin van Spanje doen hard hun best om relevant te blijven. Na een aantal voorvallen is de coronacrisis juist het moment om hun reputatie te verbeteren. Nergens anders in Europa worden zoveel beelden verspreid van de telefonerende royals. Ze willen laten zien dat ze aan allerlei instellingen hun steun betuigen.

  3 april 2020 - 12:15 Lees verder
  Prins Charles opent nieuw ziekenhuis virtueel

  De opening van een nieuw ziekenhuis in tijden van corona: virtueel en van honderden kilometers afstand. Vandaag opent prins Charles het ziekenhuis voor coronapatiënten gewoon vanuit zijn eigen huis.

  3 april 2020 - 09:59 Lees verder
  Koningsdag 2020 via de buis

  Koningsdag is dit jaar dan wel afgelast vanwege het coronavirus, maar de NOS laat de verjaardag van de koning niet ongemerkt voorbijgaan. Op 27 april wordt er in anderhalf uur tijd aandacht besteed aan de hoogtepunten van alle zes de Koningsdagen. Van de eerste editie in 2014 in Amstelveen, via de edities in Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Groningen en tot slot Amersfoort.

  3 april 2020 - 09:25 Lees verder
  Willem-Alexander vraagt om inzendingen voor Koninklijke Schildersprijs

  Hoewel de coronacrisis de wereld in zijn greep houdt zien de koning en de jury geen reden om de wedstrijd niet door te laten gaan. ‘‘Juist nu,’’ stelt de jury, waarbij een citaat werd aangehaald van koning Willem Alexander: ‘‘Een schilderij kan luiken openen in ons hoofd en ons meenemen naar een andere werkelijkheid waarvan we het bestaan nooit hadden kunnen vermoeden. Zo’n kijkervaring schept ruimte.’’

  3 april 2020 - 08:52 Lees verder
  Jarige koningin Margrethe: geef bloemen niet aan mij maar aan ouderen

  De Deense koningin Margrethe heeft dit jaar een bijzondere verjaardagswens. Over twee weken wordt ze tachtig jaar, maar ze wil geen bloemen ontvangen. Haar oproep aan iedereen is om ouderen bloemen te bezorgen. Vanwege het coronavirus krijgt deze groep namelijk amper of geen bezoek.

  3 april 2020 - 08:27 Lees verder
  Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

  De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds. Hij zou naar verluidt in een hotel in Garmisch-Partenkirchen verblijven met een hele rits aan maîtresses, die van hem allemaal een militaire rang zouden hebben gekregen en een nummer dat hun plek in het koninklijke harem aangeeft. Zijn vrouw, koningin Suthida, houdt zich op enige afstand en verblijft in Zwitserland.

  3 april 2020 - 08:03 Lees verder