Maxima En Willem Alexander 2000

Dramaserie Máxima krijgt nu al tweede seizoen 

De dramaserie Máxima, over het leven van koningin Máxima, die te zien is op Videoland, krijgt nu al een tweede seizoen.

De zesdelige dramaserie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten. Dit boek verscheen in november 2021. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, haar carrière in New York start, de ontmoeting met prins Willem-Alexander, het huwelijksaanzoek en de ophef die daarop ontstond. 

Hoofdrollen

De hoofdrollen in de dramaserie Máxima worden gespeeld door de Argentijnse Delfina Chaves die de rol van Máxima zal vertolken. Martijn Lakemeier zal Willem-Alexander spelen. Elsie de Brauw vertolkt de rol van Beatrix en Sebastian Koch speelt Claus.

Bekendmaking Acteurs Videoland Original ‘máxima’
Hoofdspelers dramaserie Máxima

Muziek door band Krezip

Niemand minder dan de band Krezip heeft de titelsong van de serie gemaakt. Ook heeft de band voor iedere aflevering een ander nummer geschreven en het kan bijna niet anders dan dat deze nummers stuk voor stuk erg mooi en goed zijn.

Lees ook: Actueel: Déze bekende Nederlanders spelen ook een rol in de film over Máxima (+ bekijk de trailer)

Ook het buitenland geïnteresseerd in de serie

Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film vertelde tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika. “Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen”, zei ze toen vanuit het Amsterdamse Amstel Hotel.

Queen Maxima Attends Culture Foundation's Award Ceremony In Rotterdam
Onze koningin Máxima

Voor de helft in het Spaans

Ze vertelt hierover ook nog: “Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en maar 10 procent Nederlands.”

Op Videoland

De zesdelige serie is nu te zien op Videoland. Peter van der Vorst, programmadirecteur bij RTL, kondigde het tweede seizoen tijdens de première van Máxima in het Koninklijk Theater Tuschinski. In het tweede seizoen zijn hoofdrolspelers Martijn Lakemeier (30) en de Argentijnse Delfina Chaves (28) wederom te zien. De twee hebben inmiddels ook in het echte leven ene relatie. Nu is het maar te hopen dat hun liefde het tweede seizoen ook overleeft.

Lees ook: Dramaserie Máxima staat vanaf 20 april op Videoland

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl