dramaserie maxima afvallen

Dramaserie Máxima staat vanaf 20 april op Videoland 

De nieuwe dramaserie Máxima, dat gaat over het leven van koningin Máxima, is vanaf 20 april te zien.

Serie over het leven van Máxima

De zesdelige dramaserie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten. Dit boek verscheen in november 2021. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, haar carrière in New York start, de ontmoeting met prins Willem-Alexander, het huwelijksaanzoek en de ophef die daarop ontstond. 

Hoofdrollen

De hoofdrollen in de dramaserie Máxima worden gespeeld door de Argentijnse Delfina Chaves die de rol van Máxima zal vertolken. Martijn Lakemeier zal Willem-Alexander spelen. Elsie de Brauw vertolkt de rol van Beatrix en Sebastian Koch speelt Claus.

Muziek door band Krezip

Niemand minder dan de band Krezip heeft de titelsong van de serie gemaakt. Ook heeft de band voor iedere aflevering een ander nummer geschreven en het kan bijna niet anders dan dat deze nummers stuk voor stuk erg mooi en goed zijn.

Ook het buitenland geïnteresseerd in de serie

Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film vertelde tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika. “Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen”, zei ze toen vanuit het Amsterdamse Amstel Hotel.

Voor de helft in het Spaans

Ze vertelt hierover ook nog: “Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en maar 10 procent Nederlands.”

Op Videoland

De zesdelige serie is vanaf 20 april te zien op Videoland. Iedere week zal er een nieuwe aflevering te zien zijn. Hieronder zijn alvast de eerste veelbelovende beelden te zien.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 19-12-2023

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl