© Lex Van Lieshout/benelux Press,paleis 't Oude Loo In Apeldoorn ,

Oekraïners ’tweede helft april’ in Het Oude Loo

Alles in dit land gaat altijd langzamer dan je zou willen, maar het gaat nu toch echt gebeuren.

Het Oude Loo vangt naar verwachting in de tweede helft van april Oekraïense vluchtelingen op, laat een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag weten.

In eerste instantie hadden koning Willem-Alexander en koningin Máxima het gebouw vanaf half april ter beschikking gesteld, omdat eerst onder meer het interieur moet worden aangepast. Die verwachte datum is nu dus iets naar achteren geschoven.

Zes tot acht gezinnen, in totaal 20 tot 30 mensen, kunnen als er niets tussen gaat komen straks terecht in het kasteel in Apeldoorn.

De jongere Oekraïense kinderen kunnen naar wereldschool De Vlinder in het nabijgelegen Ugchelen. Deze basisschool is gericht  op kinderen die uit het buitenland komen. Ze krijgen veel les in de Nederlandse taal, zodat ze naar reguliere scholen kunnen als ze hier langer moeten blijven.

Oudere kinderen uit Oekraïne kunnen naar drie middelbare scholen. De inschrijving kan worden geregeld zodra de Oekraïners op het kasteel gehuisvest zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer ze daadwerkelijk voor het eerst naar school kunnen gaan, en hoe dat wordt geregeld.

LEES OOK:

OOK JACHTSLOT OUDE LOO IN DE STEIGERS

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron/Beeld: ANP