bedankt

Willem-Alexander bedankt koning Felipe voor het opvangen van Amalia

Tijdens het staatsbezoek van Spanje aan Nederland heeft koning Willem-Alexander koning Felipe bedankt voor het opvangen van Amalia. 

Afgelopen week werd bekend dat prinses Amalia door de zware bedreigingen een jaar lang in Madrid heeft gewoond. Daar heeft ze niet alleen gewoond, maar ook volgde ze vanaf daar online haar studie in Amsterdam. Koning Willem-Alexander heeft, dat blijkt nu, hierbij de hulp van koning Felipe van Spanje ingeroepen. 

Toespraak staatsbanket

Koning Willem-Alexander heeft tijdens het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een toespraak gehouden, waarbij hij zijn Spaanse collega koning Felipe uitgebreid bedankte. Hij noemde de hulp een “een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd. Een bezoek aan Spanje voelt altijd als een warme omhelzing. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze oudste dochter.”

Lees ook: Nu: Amalia schittert tijdens haar eerste officiële staatsbanket

Inzet van Spanje

Koning Willem-Alexander vervolgde: “Vorig jaar moest ze door omstandigheden in Madrid wonen. Van daaruit kon ze haar studie aan de Universiteit van Amsterdam voortzetten. Dit werd mogelijk gemaakt door de welwillende inzet van veel van uw landgenoten en uzelf. Ik wil jullie en alle anderen die hebben geholpen om dit te regelen heel hartelijk bedanken.”

Lees ook: Dít is de reden waarom koning Willem-Alexander zo weinig staatsbezoeken ontvangt

King Felipe Of Spain And King Willem Alexander Of The Netherlands At Opening Rembrandt Vel√°zquez Exhibition At Rijksmuseum 10 October
Koning Felipe en koning Willem-Alexander in 2019

Speciaal plekje in zijn hart

Koning Willem-Alexander was tijdens het staatsbanket erg persoonlijk. Hij had het niet alleen over de bedreigingen van zijn dochter. Ook had hij het over het land Spanje, dat een speciaal plekje in zijn hart heeft. Hij had het over Máxima, de liefde van zijn leven, die hij 25 jaar geleden heeft ontmoet in Sevilla, Spanje. Mede daardoor is hij dol op het land. 

Lees ook: Aan deze ziekte lijdt koning Felipe

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl