maxima film bekende nederlanders

Actueel: Déze bekende Nederlanders spelen ook een rol in de film over Máxima (+ bekijk de trailer)

We kunnen niet wachten op de nieuwe serie over Máxima, dat vanaf 20 april te zien is. Zeker niet nu blijkt dat déze bekende Nederlanders er ook een rol in spelen. 

De zesdelige dramaserie Máxima is gebaseerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van auteur Marcia Luyten. Dit boek verscheen in november 2021. Het verhaal gaat over hoe de jonge Máxima opgroeit, haar carrière in New York start, de ontmoeting met prins Willem-Alexander, het huwelijksaanzoek en de ophef die daarop ontstond. 

Hoofdrollen in Máxima film

De hoofdrollen in de dramaserie Máxima worden gespeeld door de Argentijnse Delfina Chaves die de rol van Máxima zal vertolken. Martijn Lakemeier zal Willem-Alexander spelen. Elsie de Brauw vertolkt de rol van Beatrix en Sebastian Koch speelt Claus.

Lees ook: Dramaserie Máxima staat vanaf 20 april op Videoland

Bekende Nederlanders hebben bijrol

Dat niet alleen, er zullen ook twee bekende Nederlanders een rol krijgen in de serie Máxima. Dit zijn Frank Lammers en Jacob Derwig. Frank Lammers speelt journalist en presentator Willibrord Frequin en Jacob Derwig zal de rol van Thomas Wagenaar vertolken. Hij hiel Máxima met integreren in Nederland.

Bekendmaking Acteurs Videoland Original ‘máxima’
Martijn Lakemeier en Delfina Chaves als hoofdrolspelers

Ook het buitenland is geïnteresseerd

Producent Rachel van Bommel van Millstreet Film vertelde tijdens de presentatie van de hoofdrolspelers al in gesprek te zijn met partijen uit onder meer Duitsland, Spanje, Scandinavië en Latijns-Amerika. “Het is zeker de bedoeling om de serie ook aan het buitenland te verkopen”, zei ze toen vanuit het Amsterdamse Amstel Hotel.

Lees ook: 5x dit doet koningin Máxima het liefst in haar vrije tijd 

Drietalige serie

Ze vertelt hierover ook nog: “Er zijn veel landen waar het publiek veel interesse heeft in onze koninklijke familie. Daarnaast leent de serie zich ook goed voor de buitenlandse markt want in de serie wordt straks voor de helft Spaans gesproken, 30 tot 40 procent in het Engels en maar 10 procent Nederlands.”

Te zien op Videoland

De zesdelige serie is vanaf 20 april te zien op Videoland. Iedere week zal er een nieuwe aflevering te zien zijn. Hieronder is alvast de officiële trailer te zien. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus