Laurentien

Déze drie Nederlandse prinsessen veranderden hun naam 

Wanneer je een (toekomstige) prins of prinses bent, dan is een koninklijke naam best belangrijk. Niet iedere (toekomstige) royal had zo’n passende naam, dus werden er een aantal aangepast. 

Al eeuwen worden de voornamen of achternamen van prinsen of prinsessen veranderd. Denk aan koning George V. Die zijn iets te Duits klinkende achternaam naar Windsor veranderde. Elizabeth was het niet eens met de achternaam van Philip, dus plaatste ze haar eigen achternaam nog bij. Niet alleen in het Britse koningshuis kunnen ze er wat van, ook in Nederland komt het vaak voor. 

Prinses Mabel

De prinses, die in 2004 met prins Friso trouwde, heeft haar achternaam veranderd. Iedereen was in de veronderstelling dat ze voor het huwelijk Mabel Wisse Smit heette, maar dat is niet haar echte achternaam. Het is de achternaam van haar stiefvader. Haar echte achternaam is ‘Los’ en daarmee heette ze voluit Mabel Martine Los. Nadat haar vader overleed besloot ze de achternaam van haar stiefvader aan te nemen en daarmee was de naam Mabel Wisse Smit geboren.

naam Mabel

Lees ook: Wat is de achternaam van prins George?

Prinses Christina

De jongste zus van prinses Beatrix kennen we als prinses Christina. Toch heette ze in de eerste twintig jaar van haar leven Marijke. Hierbij was Christina haar tweede naam. Omdat ze Marijke te kinderachtig vond klinken, koos ze om de naam Christina te gebruiken. Nu weten we niet beter meer dan dat ze prinses Christina heet. 

Prinses Christina
Prinses Christina

Prinses Laurentien

Ook prinses Laurentien, die al jaren met prins Constantijn is getrouwd, heeft haar naam aangepast. Ze werd namelijk geboren als Petra Brinkhorst. De prinses vond haar naam allesbehalve mooi, maar gelukkig had ze wél een mooie tweede naam: Laurentien. Deze naam is de combinatie van de voornamen van haar ouders, namelijk: Laurens Jan en Jantien. Daar werd de prinses veel blijer van en deze voornaam gebruikt ze nu dus ook al jaren. 

Lees ook: James Middleton deelt lieve jeugdfoto nu Kate kanker heeft

Princess Laurentien Of The Netherlands Visits Echtcontact Event In The Hague
Ook prinses Laurentien veranderde haar naam

Lees ook: Prinses Kate ontvangt hartverwarmend bericht van 8 jarig meisje dat kanker overwon

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl