Wat is de achternaam van prins George?

Britse media breken zich het hoofd over de intrigerende vraag onder welke achternaam prins George (4) in september zijn schoolleven begint. 'George Alexander Louis', zoals de zoon van prins William en Catherine voluit heet, heeft eigenlijk geen achternaam.

'Leden van de koninklijke familie kunnen de naam van het koningshuis gebruiken of een achternaam en die hoeven niet altijd hetzelfde te zijn. Vaak gebruiken ze helemaal geen achternaam', aldus uitleg op de website van het koningshuis.

Voor prins George kan worden gekozen uit 'Wales', naar de titel 'prins van Wales' van zijn grootvader prins Charles, een naam die vader William ook wel gebruikt, of 'Cambridge', naar de huidige titel 'hertog van Cambridge' van William.

Optie

Een minder voor de hand liggende optie, maar wel een die bijvoorbeeld The Independent oppert, is 'Mountbatten-Windsor', naar overgrootvader prins Philip en het koningshuis van koningin Elizabeth. Een simpel 'prins George' op de klasselijst van de school zou teveel de nadruk leggen op dat prins zijn.

Kensington Palace, het kantoor van George's ouders, wenst geen commentaar te geven op de speculaties.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen