Sarah Ferguson en Andrew bruiloft

Nu: Prins Andrew en Sarah Ferguson staan op het punt van hertrouwen

Bijna 30 jaar na hun scheiding zijn prins Andrew en Sarah Ferguson gelukkiger dan ooit samen. Koning Charles heeft zelfs zijn goedkeuring gegeven om opnieuw te trouwen.

Prins Andrew en Sarah Ferguson trouwden in 1986, in Westminster Abbey. Helaas was het huwelijk van de twee maar van korte duur, want na zes jaar gingen ze alweer uit elkaar. Een officiële scheiding werd het pas tien jaar later. Nu, 27 jaar later, wonen de twee nog altijd samen. Weggaan deed Sarah nooit en gaat ze ook niet doen, want ze zouden op het punt van hertrouwen staan. 

Nieuw huwelijk

Ook al zijn prins Andrew en Sarah Ferguson – Fergie – al 27 jaar gescheiden, samenwonen doen ze nog steeds. Niet alleen dat, ook brengen ze grote gedeeltes van de dag alsnog samen door. Je zou bijna denken: waarom zijn die twee ooit gescheiden? Royalty-expert Ephraim Hardcastle laat weten dat het er dik in zit dat de twee opnieuw in het huwelijksbootje stappen.

Lees ook: Prins Andrew en Sarah Ferguson wonen na hun scheiding nog steeds samen 

The Wedding Of Prince Andrew, Duke Of York, And Sarah Ferguson At Westminster Abbey, London, Uk
Prins Andrew en Sarah Ferguson tijdens hun huwelijk

Goedkeuring van koning Charles om te hertrouwen

Ook al heeft prins Andrew geen toestemming nodig van zijn oudere broer, koning Charles, toch heeft Charles al zijn goedkeuring gegeven. Doordat prins Andrew niet meer behoort tot de eerste zes in de lijn van de troonopvolging, mag hij trouwen met wie hij maar wil. Toch zegt Ephraim Hardcastle in Daily Mail dat de goedkeuring van koning Charles wel belangrijk voor hem is. Het is en blijft zijn oudere broer. 

Lees ook: kan deze man de ruzie tussen prins Harry en William oplossen?

Andrew En Sarah
Andrew en Sarah met hun dochter

Ingetogen ceremonie

Mocht het tot een nieuw huwelijk komen, dan zal het een ingetogen ceremonie worden in een kapel vlakbij de Royal Lodge van Windsor, waar de twee nu nog wonen. Het zal dan dezelfde locatie worden als waar de bruiloft van hun dochter Beatrice in 2020 werd gehouden. 

Lees ook: 9 foto’s van Sarah Ferguson door de jaren heen

Newlywed Duke & Duchess Of York On A Buckingham Palace Balcony
Prins Andrew en Sarah Ferguson tijdens hun huwelijk

Waarom nog een keer trouwen?

Er wordt natuurlijk steeds gesuggereerd waarom de twee überhaupt willen hertrouwen. Dit komt doordat de twee nog steeds iedere dag samen zijn, ook al zijn ze gescheiden. Tel daar het ziek zijn van Sarah Ferguson en misbruikschandaal van prins Andrew bij op, en je zal zien dat de twee elkaar harder nodig hebben dan ooit. 

Scheiden na uitschuiver

Prins Andrew en Sarah Ferguson konden niet anders dan scheiden na een uitschuiver van Sarah in 1992. Er stond op foto vast dat miljonair John Bryan op vakantie in Saint Tropez aan de tenen van Sarah Ferguson zoog en daar was het Verenigd Koninkrijk alles behalve blij mee. De twee werden niet meer serieus genomen

Sarah Ferguson Kanker echtgenote prins Andrew
Sarah Ferguson

Prins Andrew en Sarah Ferguson terug bij elkaar

Fergie en Prins Andrew ontmoetten elkaar voor het eerst op driejarige leeftijd als jonge toeschouwers op een poloveld, zo vertelden haar ouders aan de Washington Post.

Prinses Diana, die Fergie’s beste vriendin was sinds ze tieners waren, bracht het paar later in de jaren tachtig weer bij elkaar. Met een beetje hulp van Diana Spencer werden Sarah en Prins Andrew al snel een stel.

Nadat ze hun relatie openbaar maakten, vroeg Prins Andrew zijn Fergie ten huwelijk op 19 februari 1986. Ongeveer een maand later kondigden ze hun verloving aan aan het publiek en volgde een prachtige fotosessie in Buckingham Palace.

Nadat ze op 23 juli 1986 waren getrouwd, kregen ze twee dochters. In 2011 vertelde Sarah tegen een verslaggever: “We zijn uit liefde getrouwd, total love! Toen ik voor het altaar stond, wist ik: dit is mijn man.”

Nu het stel op het punt staat om misschien weer te trouwen, is het wel duidelijk dat ware liefde alles overwint.

Lees ook: Fergie: “Hierom blijf ik bij Andrew”

Tip van de redactie

In De Palace Papers duikt Tina Brown, voormalig hoofdredacteur van Vanity Fair en The New Yorker, diep in de intriges van de koninklijke familie. Ze onthult de wederopstanding van Camilla, de stormachtige entree van Kate en Meghan en belicht de strubbelingen binnen The Firm. Een onmisbare blik achter de paleismuren. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl