Mark Dyer Ruzie Harry En William

Actueel: kan deze man de ruzie tussen prins Harry en William oplossen?

De ruzie tussen prins Harry en kroonprins William is flink uit de hand gelopen. Maar volgens royalty watchers is er in Engeland één man die de twee weer kan verzoenen. Zijn naam is Marko.

Mark Dyer, ook wel bekend als Marko, speelde een belangrijke rol in het leven van Prins Harry. Hij werd door het koninklijk huis aangesteld om een oogje in het zeil te houden bij de jonge prins en fungeerde als zijn mentor en steunpilaar tijdens zijn jeugd. Mark Dyer werd door veel mensen ook beschouwd als een surrogaatvader voor Prins Harry. Hij was een constante aanwezigheid in het leven van de prins en hielp hem na de dood van Diana. Volgens kenners is hij dé man om de ruzie tussen prins Harry en William op te lossen.

Mark Dyer verscheen in het boek ‘Reserve‘ als de koninklijke bodyguard die Harry confronteerde met zijn vermeende drugsgebruik. Zijn relatie met de twee koninklijke broers – en zijn no-nonsense karakter – zou hem volgens ingewijden tot een perfecte bemiddelaar maken in de ruzie tussen prins Harry en kroonprins William.

Ruzie tussen prins Harry en William

Het is geen geheim dat Harry en William al enige tijd flinke ruzie hebben. Prins Harry zegt in zijn autobiografie dat zijn broer, kroonprins William, hem bij een ruzie heeft neergeslagen. Het incident zou gaan over de vrouw van Harry en zou zich hebben afgespeeld in 2019 in de Londense woning van Harry en Meghan Markle. Bij die ontmoeting zou William de vrouw van zijn jongere broer lastig, grof en irritant hebben genoemd. Harry verweet William dat hij net zo erg was als de Engelse roddelpers. Volgens Harry greep William hem daarna bij zijn kraag, waarbij hij een halsketting kapot trok en hem tegen de grond sloeg. Andere bronnen vertellen dat Harry op zijn beurt vervelende dingen over de vrouw van William heeft gezegd. Zoals dat hij hem verweet dat hij niet uit liefde was getrouwd.

Prins Harry Spare Ruzie
Mark Dyer

Twee broers

Ruzies komen in de beste families voor. En ruzies kunnen zo uit de hand lopen dat broers of zussen elkaar nooit meer spreken. In Engeland hopen ze nu al een tijd op een verzoening tussen de twee broers. Zeker nu hun vader, koning Charles ziek is. Alle hoop is nu gevestigd op een gemeenschappelijke vriend van de twee broers, Mark Dyer. Maar wie is hij?

Lees ook: dit is de échte reden achtre de ruzie tussen Harry en William

ruzie prins Harry en william

Mark Dyer – wie is hij?

Mark Dyer heeft een keten van pubs opgezet – en vervolgens verkocht. En hij heeft maagkanker overwonnen. Vorig jaar na zes weken in het ziekenhuis te hebben gelegen, keerde hij terug naar huis bij zijn familie.

Toen Harry en William nog jong waren, was hij een van de meest vertrouwde adviseurs van Charles. Hij hielp de jongens in hun sociale en romantische leven met advies en beschermde de twee jonge prinsen tegen al te nieuwsgierige fotografen.

Op een gegeven moment werd Mark Dyer belast met het onderzoeken van geruchten over Prins Harry’s drugsgebruik op Eton College. Dit leidde tot een gesprek tussen hen, waarbij Dyer de waarheid probeerde te achterhalen. Hoewel Harry ontkende drugs te hebben gebruikt, onthult hij in zijn memoires – Reserve – dat hij wel degelijk drugs heeft genomen als tiener. Hoe dan ook is Mark Dyer een belangrijke figuur in zijn jeugd en ontwikkeling. En omdat ook koning Charles en prins William het goed met Dyer kunnen vinden, zou een bemiddeling tussen hen voor de hand liggen.

Mark Dyer
Mark Dyer en prins Harry jaren geleden

Kanker diagnose koning Charles

Toen prins William deze week terug reisde naar Engeland om zijn vader, koning Charles te zien, heeft hij William niet bezocht. Een ontmoeting tussen de twee broers lag volgens de persvoorlichters niet in de planning. Maar volgens bronnen dichtbij het koningshuis zou hun gemeenschappelijke vriend Mark Dyer dat in de toekomst wel kunnen organiseren.

Buckingham Palace verklaarde: “De belangrijkste reden voor de reis van Harry was een bezoek aan zijn vader. Maar als de kans zich had aangeboden om zijn broer te zien, zou hij die met beide handen hebben aangegrepen.”

Koning Charles kanker
Koning Charles

Goede hoop

Hoe het verder zal gaan met de twee broers is even afwachten. Het feit dat hun vader nu ziek is, zou de verzoening kunnen versnellen. Het feit dat Charles nu een diagnose kanker heeft gekregen laat maar weer eens zien hoe kwetsbaar en kort het leven is. En dat het beter is om alle ruzies bij te leggen bij leven. Over Mark Dyer zei een anonieme bron tegen The Times: “Je kunt het altijd aan Mark toevertrouwen om Harry weer tot rede te bedwingen. In stressvolle tijden is hij altijd stoïcijns aanwezig. “Hij heeft ook het voordeel dat hij weet hoe het is om een kankerdiagnose te doorstaan.”

Lees ook: recent bezoek prins Harry zegt veel over gezondheid Charles

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.  

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty