William Trouwring

Dit is de échte reden waarom prins William geen trouwring draagt

In de tijd dat het onduidelijk was wat er precies met Kate Middleton aan de hand was, ontstonden ook de geruchten over huwelijksproblemen. Maar dit is de échte reden dat prins William zijn trouwring niet draagt.

Geruchten over huwelijksproblemen tussen prinses Catherine en William doken op toen niemand wist waar Kate was. Geruchten over de missende trouwring van William én die van Kate maakten het er niet beter op. Maar dit is de reden dat prins William zijn trouwring niet draagt.

Geruchten over een mogelijke scheiding van Prins William en Prinses Kate zorgden voor ophef toen duidelijk werd dat prins William geen trouwring draagt. En volgens Duitse media, maar ook volgens sommige Engelse tabloids draagt ook Kate geen trouwring meer. Nu weten dat Kate al die tijd thuis bij haar gezin was om bij te komen van de enorme shock van haar kankerdiagnose, snappen we dat die onntbrekende trouwring een heel andere betekenis moet hebben.

Catherine en William geen huwelijksproblemen

Prinses Kate (42) vermeed lange tijd het publiek, en dit heeft wilde speculaties veroorzaakt. Vooral op sociale media varieerden de theorieën over Kates afwezigheid van een mislukte cosmetische ingreep tot de suggestie dat het stel huwelijksproblemen heeft. Sinds januari 2024 heeft het paleis alleen bekendgemaakt dat de echtgenote van prins William (41) een buikoperatie heeft ondergaan en nu weten we dat er kanker is vastgesteld bij Catherine en ze nu chemotherapie ondergaat. De ontbrekende trouwring van haar liefhebbende echtgenoot zal niet haar grootste zorg zijn op dit moment. Sterker, de prins heeft nooit een trouwring gedragen. Maar waarom niet?

Herstel

Kate gate

Een van de vele theorieën over huwelijkproblemen ontstond toen Kate op de beroemde bewerkte Moederdagfoto ook haar trouwring niet droeg. Terwijl de hele wereld zag hoe William op hun bruiloft in 2011 de op maat gemaakte trouwring aan haar vinger schoof. Dat de ring ontbrak op de moederdagfoto is niet zo gek als je weet dat je bij veel medische ingrepen je trouwring af moet doen.

Minnares van prins William

Droeg Kate misschien geen trouwring vanwege een andere vrouw? Ook daarover volgende speculaties. Prins William zou volgens aanhoudende geruchten een geheime minnares hebben. Alle ogen waren vervolgens gericht op Sarah Rose Hanbury (40), de Markgravin van Cholmondeley. De voormalige goede vriendin van Prinses Kate – met wie ze inmiddels gebroken heeft – zou volgens geruchten al vijf jaar de minnares van Prins William zijn. Haar huis ligt slechts 2,4 kilometer verwijderd van het landgoed van Kate en William.

Inmiddels weten we dat William met al zijn liefde en aandacht bij zijn vrouw Catherine is. En dat hij al eerder heeft aangegeven niet van het dragen van sieraden te houden. Een maand voor hij in het huwelijk trad met Kate, kondigde het Britse hof aan dat William geen trouwring zou dragen. En dat zijn vrouw tijdens de huwelijksceremonie in Westminster Abbey ook geen ring aan de hand van haar kersverse man zou schuiven.

Rose, David Cholmondely
Rose en David Cholmondely

Prins Philip droeg ook geen ring

Helemaal nieuw is het niet voor een lid van het Engelse koningshuis om geen trouwring te dragen. Zijn grootvader, prins Philip, ging ook zonder ring door het leven. En al zijn we met z’n allen gewend dat mensen die trouwen elkaars ring dragen als teken van eeuwige trouw, weten we ook dat echte liefde niet in het al dan niet dragen van een ring zit. Echte liefde is dat je er voor elkaar bent in goede, maar vooral ook in slechtere tijden. En wat dat betreft heeft prins William geen trouwring nodig. Zijn liefde voor Kate en zijn gezin straalt van hem af.

Lees ook: Royal trouwringen in beeld

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES
Bronnen: The Sun, The Cut