zitten

Dít is waarom koningin Letizia als enige ging zitten tijdens het staatsbanket

Afgelopen week waren koning Felipe en koningin Letizia op staatsbezoek in Nederland. Tijdens het staatsbanket bleef Letizia als enige zitten, maar waarom?

Op woensdag 17 april en donderdag 18 april waren koning Felipe en koningin Letizia uit Spanje op staatsbezoek in Nederland. Twee dagen lang werden ze door koning Willem-Alexander en koningin Máxima door het land gereden. Op de eerste avond hadden ze het staatsbanket, waar ook prinses Amalia aanwezig was. 

Chronische aandoening 

Alle ogen waren natuurlijk gericht op prinses Amalia, die haar debuut maakte bij haar eerste staatsbanket. Zij was niet het enige wat opvallend was, ook viel koningin Letizia op. Zij zat namelijk als enige tijdens het staatsbanket. Dit heeft allemaal te maken met de chronische aandoening van de koningin van Spanje. 

Lees ook: Dit is waarom koninginnen en prinsessen minder vaak hakken dragen

Podologische problemen 

Koningin Letizia heeft een aandoening aan haar voeten, waardoor ze niet te lang kan blijven staan. Ook lopen is door dit pedologische probleem erg moeilijk. Om deze reden zat ze tijdens het verwelkomen van de gasten en tijdens het toasten. 

Neuroom van Morton

Volgens de Spaanse media heeft de koningin van Spanje last van het neuroom van Morton. Dit is ook wel een verdikking van de zenuw tussen twee middenvoetsbeentjes. Ze heeft daarbij last van een branderige pijn in de tenen en in de voorvoet. Deze aandoening komt vaak voor bij vrouwen die vaak hakken dragen. 

Opening Of The 2023/2024 School Year At The Ceip "do Camiño Ingles" In Següeiro Oroso, A Coruña, Galicia, Spain, September 11, 2023.
Koningin Letizia op lage hakken

Platte schoenen

Door deze chronische ziekte heeft koningin Letizia haar styling moeten aanpassen. Ze heeft haar hoge hakken, voor wanneer dat kan, ingeruild. Ze gaat tegenwoordig liever voor een laag hakje of nog liever: comfortabele platte schoenen. 

Lees ook: Deze royal vrouwen gaan voor platte schoenen

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl