Day 7 39th Copa Del Rey Mapfre Sailing Cup

Deze royal vrouwen gaan voor platte schoenen

Ze laten de naaldhakken even voor wat ze zijn en gaan voor ‘gelijkvloers’. Snel meekijken naar de fashionable platte schoentjes.

Je kunt veel royal vrouwen bijna uittekenen in stiletto’s, glanzende pumps of kniehoge laarzen met hak. Toch kiezen de meesten ook weleens voor wat comfortabelere schoenen: een ballerina, espadrille of sneaker bijvoorbeeld. Wij zetten een paar leuke paren op een rijtje!

Mary van Denemarken loopt hier met (toen baby) Josephine en kleine Isabella in de paleistuin. Mooi kleurtje, die blauwe flatjes.

Danish Royals At Grasten Castle

En dit zijn de zomerschoenen van Letizia van Spanje en haar jongste dochter, Sofia. Heerlijk, slenteren door de straatjes van vakantie-eiland Mallorca, zonder een nek te breken op hoge hakken.

Day 7 39th Copa Del Rey Mapfre Sailing Cup

Kate kiest ook comfort met deze sportschoenen. Ze oogt er niet minder ‘vorstelijk’ in.

The Duchess Of Cambridge Visits The Wimbledon Junior Tennis Initiative

Onze eigen Máxima op teenslippers! Dat zie je niet vaak. Ze was hier met Willem-Alexander op Saba. En tja… op zo’n zonnige eiland trek je ook niet je snowboots aan natuurlijk.

King Willem Alexander And Queen Maxima Visit Saba

En Camilla trekt de stoute, eh, stoere schoenen aan. Echte outdoors-laarzen, perfect voor herfstwandelingen met hondjes Beth en Bluebell.

The Duchess Of Cornwall Visits Westonbirt Arboretum

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Beeld: Getty