hakken koningin maxima

Dít is waarom koninginnen en prinsessen minder vaak hakken dragen

Steeds vaker kiezen koninginnen en prinsessen plat schoeisel boven hakken, maar wat zijn de redenen hiervoor?  

In de wereld van koninklijke mode is er een opvallende verschuiving gaande. Steeds vaker kiezen koninginnen en prinsessen ervoor om elegantie te omarmen zonder de traditionele hoge hakken. Zo worden bijvoorbeeld koningin Máxima, prinses Kate en koningin Letizia steeds vaker op platte schoenen gespot.

4x waarom vrouwelijke royals minder vaak hakken dragen 

1. Moderne visie

In een tijdperk waarin vrouwen wereldwijd streven naar gelijkheid, vertegenwoordigt de keuze voor platte schoenen een moderne visie op vrouwelijkheid. Koninginnen en prinsessen willen wellicht het beeld doorbreken dat elegantie en stijl gelijkstaan aan het dragen van hoge hakken. Door platte schoenen te omarmen, laten ze zien dat comfort en zelfexpressie net zo belangrijk zijn als het handhaven van tradities.

Lees ook: Máxima’s hakken zorgen voor verbazing

Queen Maxima Of The Netherlands Visits Indonesia : Day One
Koningin Máxima op platte schoenen

2. Actieve levensstijl

Moderne koninginnen en prinsessen leiden vaak zeer actieve levens, betrokken bij diverse liefdadigheidsactiviteiten, sportevenementen en officiële verplichtingen. Voor dergelijke gelegenheden zijn platte schoenen veel praktischer en kunnen ze veel sneller deelnemen aan verschillende activiteiten

Lees ook: Bijzonder: Grote run op sneakers waarmee Camilla gespot is

3. Comfort

Het is geen geheim dat hoge hakken kunnen leiden tot fysieke ongemakken en gezondheidsproblemen op de lange termijn. Koninginnen en prinsessen, net als gewone vrouwen, geven steeds meer prioriteit aan hun comfort en gezondheid. Platte schoenen bieden een betere ondersteuning voor de voeten en verminderen het risico op blessures en pijnlijke voeten, wat vooral van belang is voor vrouwen die vaak lange uren moeten staan en lopen tijdens officiële evenementen.

Queen Letizia Of Spain Attends Atlantida Mallorca Film Fest 2022
Koningin Letizia op platte schoenen op het Mallorca Film Festival

4. Hedendaagse modebewustzijn

De modewereld evolueert voortdurend, en hedendaagse ontwerpers omarmen diversiteit en inclusiviteit. Plat schoeisel is verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en materialen, waardoor koninginnen en prinsessen de mogelijkheid hebben om comfort te combineren met hedendaags design. Het aanpassen van platte schoenen aan koninklijke outfits is niet langer een compromis, maar eerder een stijlvolle keuze.

Lees ook: Deze royal vrouwen gaan voor platte schoenen

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 01-02-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus