Amalia Verliefd

Dit wil je nu weten over het liefdesleven van prinses Amalia 

Als we buitenlandse media moeten geloven, hangt de liefde in de lucht bij prinses Amalia. Lees hier over Boris Saxe-Coburg-Gotha en bekijk dit leuke filmpje over het liefdesleven van Amalia.

Prinses Amalia is de laatste tijd regelmatig in Madrid te vinden. Gek lijkt dit niet te zijn, nu blijkt dat haar mogelijke vriend, Boris Saxe-Coburg-Gotha, daar woont. Maar wie is deze man eigenlijk en wat doet hij precies? 

De buitenlandse pers volgt het liefdesleven van prinses Amalia op de voet. Vanaf haar eerste vriendje op het Haagse gymnasium Sorghvliet tot aan haar laatste avonturen in Spanje. Shownieuws maakte begin dit jaar een item over de ‘flings’ van Amalia. Dat kun je hieronder bekijken:

Wij zelf duiken wat verder in de achtergrond van Boris Saxe-Coburg-Gotha. Al weten we nog steeds niet met zekerheid of dit echt de nieuwe liefde is van onze kroonprinses.

Wie is Boris Saxe-Coburg-Gotha? 

Amalia En Boris

Boris Saxe-Coburg-Gotha is in 1997 in Madrid geboren. Hij is op dit moment 26 jaar. Boris is de zoon van de Bulgaarse prins Kardam van Turnovo, die in 2015 overleed. De moeder van prinses Amalia’s mogelijke vriend, Miriam Ungría y López, was al langer bekend bij de Oranjes. Ze is zelfs een goede vriendin van koningin Máxima. De sieraden met edelstenen die Miriam maakt, blijken populair en bekend te zijn over heel de wereld. Nadat de vader van Boris Saxe-Coburg-Gotha in 2015 was overleden, is zijn moeder met prins Ghazi bin Muhammad, de neef van de Jordaanse koning Abdullah II, getrouwd. Sinds 2022 zijn de twee gelukkig getrouwd. 

Boris Saxe Coburg Gotha En Prinses Amalia

Lees ook: Was Amalia alleen in Madrid?

Studie en carrière 

In het verleden ging de 26-jarige Boris Saxe-Coburg-Gotha naar de School voor Fijne Kunsten in Wimbledon, Engeland. Daar heeft hij veel geleerd, want hij is in Spanje inmiddels een getalenteerd beeldhouwer. Naast deze studie heeft hij nog meer geleerd, hij kan namelijk maar liefst vier talen vloeiend spreken, Spaans, Bulgaars, Frans en Engels. Wellicht komt daar nog een vijfde, het Nederlands, bij als hij en prinses Amalia echt serieus worden. 

Lees ook: verhuist Amalia voor vriend Boris naar Spanje?

Vriend Van Amalia
Vriend Van Amalia

Lees ook: Heeft prinses Amalia de liefde gevonden in Spanje?

Boris Saxe-Coburg-Gotha woont in Madrid 

Deze mogelijke vriend van prinses Amalia, Boris Saxe-Coburg-Gotha, woont en werkt op dit moment in Madrid. Volgens de Spaanse nieuwssite Reportajes zou ook prinses Amalia geregeld het vliegtuig naar Madrid pakken. Niet alleen om afleiding te zoeken van de problemen in Nederland, maar ook om tijd door te brengen met Boris. Ook het tijdschrift Hola meldt, dit.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Lees ook: 9 foto’s van Sarah Ferguson door de jaren heen

Tip van de redactie

In Amalia onthult Claudia de Breij een persoonlijk portret, geleid door gesprekken over koningschap, passies en de uitdagingen van sociale media. Met unieke foto’s uit Amalia’s privéarchief. Een bijzondere reis dichtbij de prinses. Voor meer informatie klik op onderstaande button.


BEELD GETTYIMAGES