Amalia Spaanse Romance Boris

Verhuist Amalia voor vriend Boris naar Spanje?

“Verhuist Amalia naar Spanje voor haar vriend Boris?” Dat was een kop in de Nederlandse pers. Een Spaans tijdschrift pikte het direct op en schreef uitgebreid over de romance van Amalia en Boris.

Amalia uit Nederland en vriend Boris uit Bulgarije, zou er een verrassende koninklijke romance op komst zijn?” Dat vroeg het Spaanse blad Vanitatis zich af naar aanleiding van een kop op de voorkant van Privé. “De Nederlandse pers beweert dat de troonopvolgster van Nederland en de zoon van Miriam de Ungría mogelijk een relatie hebben.” Hoe zit dat tussen Boris en Amalia? Weten ze in Spanje meer dan wij?

Vriend Boris

Boris Saksen-Coburg-Gotha (26) is de oudste zoon van Miriam Ungria y Lopez en Kardam, prins van Tarnovo. Boris is prins van Tarnovo, hertog in Saksen en gebruikt het liefst de Spaanse versie van zijn naam: Boris de Sajonia-Coburgo-Gotha y Ungría.

Lees ook: heeft prinses Amalia de liefde gevonden in Spanje?

Amalia En Boris
Amalia En Boris

Amalia en Boris zijn samen – arm in arm – verschenen op de bruiloft van de hertogin van Medinaceli. Ze zouden niet het eerste koninklijke stel zijn dat op een bruiloft verliefd is geworden. Omdat veel royals in dezelfde kringen verkeren, komen ze elkaar uiteraard ook vaak op feestjes tegen. En wat is nou romantischer dan dansen op ene bruiloft. Geen mooiere gelegenheid om de liefde te laten opbloeien. Die boeketten worden niet voor niets gegooid, natuurlijk.

Amalia van oranje koninklijke familie Verliefd

Helaas voor ons weet ook het Spaanse tijdschrift niet te melden dat er daadwerkelijk sprake is van een romance. Wel weet het blad te melden dat Amalia vaak in Madrid is, waar Boris ook verblijft. ” Op de bruiloft van Victoria Hohenlohe, hertogin van Medinaceli, met Maxime Corneille, gehouden in de kerk van San Miguel in Jerez de la Frontera, zagen we de koning en koningin van Nederland en hun oudste dochter, die op innige wijze verscheen aan de zijde van Boris van Bulgarije.”

Lees ook: 5 mooie foto’s van Amalia

Amalia der nederlanden Verliefd Op Boris

Dat de twee jonge mensen allebei Spaans spreken is natuurlijk mooi meegenomen. En was het niet de zus van Amalia’s grootmoeder, prinses Irene, die als een blok viel voor een Spaanse knapperd? “De reizen van de dochter van Máxima naar Madrid zijn zeer frequent, en ze is zelfs deze kerst ‘betrapt’ in gezelschap van een vriendin,” schrijft het Spaanse blad. “En de erfgenaam van de (voorlopig niet-bestaande) troon van Bulgarije verhuisde onlangs vanuit Londen naar Madrid om zijn studie voort te zetten.”

Amalia van oranje Romance Boris

Tot zo ver voegen onze Spaanse collega’s dus niet veel toe aan de speculaties vanuit Nederland. Maar een saillant detail is dat de moeders van Amalia en Boris goede vrienden zijn. Wij wisten dat al, maar de Spaanse collega’s bevestigen het nog eens. “dus de Argentijnse zou de jonge Boris wellicht met welwillende ogen bekijken. “Máxima en Miriam de Ungría zijn elkaar dit jaar verschillende keren tegengekomen, niet alleen op de bruiloft van de hertogin van Medinaceli, maar ook op het grote koninklijke huwelijk van het jaar in Jordanië, gevierd door prins Hussein en Rajwa.”

Prinses Amalia van Oranje verliefd op Boris Saksen

Het is dus nog even wachten tot deze romance wordt bevestigd. Laat staan dat we nu al zouden weten dat Amalia voor Boris naar Spanje verhuist. Maar we volgen het op de voet natuurlijk. Gelukkig spreekt een van de Royalty verslaggevers vloeiend Spaans, dus die zetten we nu in hoek van de redactie met alle Spaanse kranten en tijdschriften voor haar neus. Zodra wij het weten, weten onze lezers het ook. Beloofd.

Lees ook: nu zien – dit is Boris

Tip van de redactie

In Amalia onthult Claudia de Breij een persoonlijk portret, geleid door gesprekken over koningschap, passies en de uitdagingen van sociale media. Met unieke foto’s uit Amalia’s privéarchief. Een bijzondere reis dichtbij de prinses. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES/ INSTAGRAM BORIS.SAXE

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty