Placeholder

Prinses Beatrix gaat verhuizen

Prinses Beatrix neemt naar verwachting eind 2013 - begin 2014 haar intrek in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Het kasteel is sinds haar jonge jaren eigendom van de prinses. Omdat ze nog vaak voor haar werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis in Den Haag zal blijven werken en verblijven, wordt in een onderdeel van Paleis Noordeinde een ruimte voor haar ingericht.

Later zullen koning Willem-Alexander met zijn vrouw en kinderen van hun villa op landgoed de Horsten naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag verhuizen. Dat is begin jaren ‘80 door het Rijk aan het Staatshoofd ter beschikking gesteld, maar voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is behalve woonpaleis ook regelmatig in dienst voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten.

De aanpassingen en onderhoudswerkzaamheden aan de Paleizen vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst (RGD), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kosten van deze aanpassingen zijn nog niet bekend, maar worden nu berekend en binnen de Rijksbegroting opgevangen.