×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix gaat verhuizen

  Grote verbouwing Huis ten Bosch noodzakelijk

  Prinses Beatrix gaat verhuizen

  Prinses Beatrix neemt naar verwachting eind 2013 - begin 2014 haar intrek in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Het kasteel is sinds haar jonge jaren eigendom van de prinses. Omdat ze nog vaak voor haar werkzaamheden als lid van het Koninklijk Huis in Den Haag zal blijven werken en verblijven, wordt in een onderdeel van Paleis Noordeinde een ruimte voor haar ingericht.


  Later zullen koning Willem-Alexander met zijn vrouw en kinderen van hun villa op landgoed de Horsten naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag verhuizen. Dat is begin jaren ‘80 door het Rijk aan het Staatshoofd ter beschikking gesteld, maar voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Het is behalve woonpaleis ook regelmatig in dienst voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten.

  De aanpassingen en onderhoudswerkzaamheden aan de Paleizen vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst (RGD), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kosten van deze aanpassingen zijn nog niet bekend, maar worden nu berekend en binnen de Rijksbegroting opgevangen.

  3 juli 2013 - 15:04