Amalia

Bedreiger prinses Amalia spreekt

De man die werd veroordeeld wegens het bedreigen van prinses Amalia heeft gewoon toegang tot sociale media.

Het weekblad Story ontdekte vorige zomer dat Wouter G., die vast zit in een tbs-kliniek wegens ernstige bedreigingen van prins Amalia, gewoon actief is op Facebook. Terwijl de bedreiger van prinses Amalia de kroonprinses bedreigde via… sociale media!

Eikenhorst

G. was al eens aangehouden, toen hij zich verdacht gedroeg nabij villa Eikenhorst in Wassenaar, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima destijds met hun drie dochters woonden.

villa eikenhorst

Inmiddels is bekend is dat Amalia vervolgens opnieuw bedreigd werd, mogelijk waren er plannen voor een aanslag of een ontvoering.

Lees ook: prinses Amalia woonde vanwege dreiging ruim een jaar in Madrid

Amalia In Madrid
Amalia In Madrid

Daarna bedreigde hij prinses Amalia op Instagram, wat hem gevangenisstraf opleverde en tbs, die binnenkort afloopt. Overigens is hij niet de bedreiger die ervoor heeft gezorgd dat Amalia stopte met haar studie in Amsterdam. Die dreiging kwam weer uit andere hoek.

Bedreiger prinses Amalia

Story zocht vervolgens via Facebook contact met hem via Facebook – en kreeg prompt antwoord. Niet dat we daar veel wijzer van worden. Hij wil geen vragen beantwoorden en vraagt om respect voor zijn privacy.

Veel Nederlanders maken zich zorgen over de veiligheid van Amalia, zo blijkt uit onderstaand tv fragment.

eloise
KLIK HIER

Story/ANP

#royaltynl