prinses Amalia in Madrid

Prinses Amalia woonde vanwege dreiging ruim een jaar in Madrid

Prinses Amalia heeft meer dan een jaar in Madrid gewoond vanwege zware bedreigingen in Nederland. Dat melden de NOS en De Telegraaf vandaag op basis van betrouwbare bronnen.

Eind 2022 kreeg prinses Amalia te maken met ernstige bedreigingen. Daardoor was het voor haar niet meer mogelijk om in Amsterdam te wonen, waar ze net begonnen was met haar studie. Haar familie besloot daarom om Amalia naar Madrid te sturen. Niet alleen spreekt ze vloeiend Spaans, maar ze zou daar ook meer bewegingsvrijheid hebben dan in Nederland.

Hoewel prinses Amalia op dit moment weer in Nederland woont en studeert, is de dreiging nog niet voorbij. Wel zijn er stevige maatregelen genomen om haar te beschermen. Dat melden de Telegraaf en NOS vandaag op basis van betrouwbare bronnen. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft vooralsnog niet gereageerd.

Amalia woonde vanwege dreiging ruim een jaar in Madrid

In het voorjaar van 2022 liet de RVD weten dat Amalia had gekozen voor de studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. PPLE, zoals de studie in Engeland wordt genoemd, is een uitdagende en brede studie met strenge selectie criteria. Maar niet lang nadat prinses Amalia aan haar studie was begonnen, werd bekend dat criminelen Amalia in het vizier hadden gekregen.

Criminelen

De Telegraaf meldde in 2022 dat politie en justitie zich zorgen maakten over een dreiging richting de kroonprinses en uit het milieu van de Mocro-maffia. De autoriteiten hielden rekening met een aanslag of een poging tot ontvoering. Ook premier Rutte werd in die tijd bedreigd vanuit dezelfde hoek.

Lees ook: dit wil je nu weten over het liefdesleven van prinses Amalia

Koning Willem Alexander

De beveiliging rond de kroonprinses werd opgeschroefd. En koning Willem-Alexander meldde dat het hem zeer aan het hart ging dat zijn dochter niet het gewone studentenleven kon hebben zoals andere jonge mensen. Ook koningin Máxima gaf aan het een groot verdriet te vinden. En terecht.

Lees ook: verhuist prinses Amalia voor prins Boris naar Spanje?

prinses  Amalia

Shownieuws

Shownieuws meldde eerder dat prinses Amalia weer in Amsterdam woont en studeert. Bekijk het fragment gratis hieronder.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES