×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Diana eindelijk herdacht

Diana eindelijk herdacht

’Kate wordt de nieuwe Diana.’ Ik hoor het mensen nóg zeggen. En inderdaad, heel veel mensen dachten dat er rond de echtgenote van prins William net zo’n hysterie zou losbarsten als destijds rond zijn moeder. Maar het gebeurde niet. Kate is populair, maar bij lange na niet zo populair als de in 1997 overleden prinses was. Diana sprak de hele wereld aan, Kate doet dat (nog) niet.


Sowieso is elke vergelijking tussen de twee vrouwen een beetje pijnlijk. Want het leven van prinses Diana was niet zo gelukkig dat we zouden moeten hopen op een tweede. De moeder van prins William trouwde met een veel oudere man, die eigenlijk liever met een ander was getrouwd en die nauwelijks interesses deelde met zijn jonge bruid. Diana bleek daarnaast een emotioneel onevenwichtige persoon te zijn. Ze leed aan een eetstoornis en kon moeilijk wennen aan het verstikkende hofleven. Haar leven was bijna net zo tragisch als haar vroegtijdige dood in Parijs.

William heeft er daarom van het begin af aan voor gezorgd dat alles juist anders is gegaan dan bij zijn moeder. Kate kreeg de kans langzaam te wennen aan het leven van de koninklijke familie, maar ook aan het leven met William. Ze gingen eerst samenwonen, voor het huwelijk. En na het huwelijk kozen ze voor een klein bestaan in Wales, ver weg van de grote koninklijke paleizen. Kate kreeg in het begin geen eigen agenda, maar begeleidde vooral haar man. En toen ze eindelijk wel in een paleis gingen wonen, was dat op voorwaarde dat ze ook een groot buitenhuis kregen. William brengt meer tijd door bij zijn jonge gezin dan zijn vader destijds deed. En waar Diana de media handig wist te bespelen, doet Kate er juist alles aan om de media te ontlopen.

Volgend jaar vieren William en Kate hun vijfde huwelijksjaar en tot nu toe lijkt dit paar alleen maar gelukkiger te zijn geworden, waar het tussen Charles en Diana toen al neerwaarts ging. William heeft bewust de herinnering aan zijn moeder grotendeels weggehouden bij Kate. Zij kreeg weliswaar de verlovingsring van Diana, maar in de jaren daarna was er nauwelijks een verwijzing naar de moeder van William. Tot de doop. Omdat het dochtertje van William en Kate naar Diana is vernoemd en gedoopt werd op de plek waar Diana ook ooit gedoopt is, was dit het goede moment voor een eerbetoon aan de overleden prinses. De muziek van het huwelijk van Charles en Diana klonk en een van de peettantes was Laura Fellowes, het lievelingsnichtje van Diana.

 

Reacties