Paarden Losgeslagen Horse Guards Parade Royalty Online

Britse koninklijke paarden losgeslagen in London: ‘Dwars door het centrum’

Woensdagochtend braken enkele paarden los in het centrum van Londen. Volgens ‘The Telegraph’ waren het paarden van de Household Cavalry die tijdens oefeningen op Horse Guards Parade op hol sloegen. De paarden zijn inmiddels gevangen.

Op sociale media zijn beelden verschenen van paarden die door de straten rennen, waarbij een wit paard onder het bloed lijkt te zitten. De Londense politie in Westminster heeft bevestigd dat de paarden inmiddels gevangen zijn. Dat schrijft BBC.

‘We werken met collega’s, ook met het leger, om ze te vinden’, schreef de Londense politie op X. ‘Bloedbedekte paarden rennen los door Londen’, schrijft Disclose.tv bij een video van de paarden. De paarden renden dwars door het centrum heen.

Lees ook: Charles te paard tijdens Trooping the Colour

Tijdens de oefening schrokken de dieren van geluiden van nabijgelegen bouwwerkzaamheden. Vier soldaten werden van hun zadel geworpen en vijf paarden renden los door Londen. Volgens The Telegraph zijn als gevolg van het incident zeker vijf mensen op verschillende plekken in Londen gewond geraakt. Ook een soldaat raakte gewond toen hij van zijn paard viel. Daarnaast raakte een tourbus beschadigd toen een van de dieren tegen het voertuig botste. Na het incident werd Buckingham Palace Road afgesloten.

Ambulancemedewerkers waren op drie locaties van de incidenten aanwezig. Vier personen werden naar het ziekenhuis gebracht. Dat laat de ambulancedienst aan BBC weten. Alle vijf dieren werden vervolgens teruggevonden en teruggebracht naar een militaire basis. Ze worden nu nagekeken door een dierenarts.

Lees ook: Royal paardenraces Engeland dit jaar zonder Elizabeth

Militaire oefening

Het leger vertelde de BBC dat een groep paarden en ruiters van de Household Cavalry bezig was met een uitgebreide oefening ter voorbereiding op een inspectie door een generaal-majoor – die morgen in Hyde Park zou plaatsvinden. Elke militaire eenheid die deelneemt aan de verjaardagsparade van de koning moet vooraf een inspectie door een generaal-majoor doorstaan. De groep bestond uit zes soldaten en zeven paarden.

De Household Cavalry is een van de oudste onderdelen van het Britse leger. Het regiment wordt vaak ingezet bij publieke evenementen in Londen, zoals de kroning van de koning.

Lees ook: Traditie! Charles krijgt paard cadeau

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES