Tweede Dag Koninklijk Bezoek Aan Windsor

Royal paardenraces Engeland dit jaar zonder Elizabeth

Je hebt vast wel van de Royal Ascot gehoord. Een jaarlijks terugkerend evenement dat volledig in het teken staat van paardenraces én zien en gezien worden. De plek bij uitstek voor de Britse royals om bij aanwezig te zijn. Maar dat loopt dit jaar anders…

Want vanwege de coronacrisis vinden de races niet met publiek, maar achter gesloten deuren plaats. Het evenement duurt meerdere dagen, maar belangstellenden zullen alles nu thuis via de tv of tablet moeten volgen. Opvallend is dat het voor koningin Elizabeth de eerste keer is dat ze de races niet kan bijwonen. Zij bezoekt de renbanen al 75 (!) jaar.

Elizabeth is zelf groot fan van paarden. Ze is in het bezit van renpaarden, die ook niet zelden in de prijzen vallen tijdens één van de races op Royal Ascot. Elizabeth zelf woont al sinds maart in het kleinere Windsor Castle, om de coronacrisis – hopelijk – ongeschonden door te komen. Daar woont ook haar man Philip, die vorige week 99 jaar werd. Om zijn gezondheid zijn al langere tijd wat zorgen, hij zou broos en vatbaar zijn. Naar verwachting zou hij de paardenraces sowieso al hebben overgeslagen.

Leuk weetje is nog dat de paardenraces vorig jaar ook door Willem-Alexander en Máxima bezocht werden. Samen met Elizabeth, in de koets. Onze koning en koningin waren toen namelijk op bezoek in Groot-Brittannië, Willem-Alexander werd geridderd: in de Orde van de Kousenband. Onderstaande foto’s zijn van de bewuste ceremonie.

Willem Alexander Ridderorde 1

Willem Alexander Ridderorde 2

Lees ook:

Geinig: royals met dezelfde naam

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen