gravin Leonore

Dít is het minder bekende zusje van gravin Eloise 

Gravin Eloise is inmiddels erg bekend en kennen we goed, maar over haar zusje Leonore is veel minder bekend. Tot nu! 

Gravin Leonore werd op 3 juni 2006 geboren in Den Haag. Ze is het derde kind van prins Constantijn en prinses Laurentien en het zusje van gravin Eloise en graaf Claus-Casimir. Ze is zevende in de lijn van de Nederlandse troonopvolging. 

Deels opgegroeid in Brussel

De eerste negen jaar van haar leven heeft ze in Brussel gewoond. Sinds 2015 woonde ze in Nederland, samen met haar ouders en broer en zus. 

Studie in Wales

Inmiddels woont Leonore tijdelijk even niet in Nederland, maar in Wales. Ze behaalde afgelopen schooljaar haar diploma op het Maerlant Lyceum in Den Haag. Op dit moment studeert ze in Wales aan het UWC Atlantic. Dit is geen onbekende plek voor de familie. Hier heeft nichtje Alexia een jaar eerder ook een jaar gestudeerd. 

Niet actief op social media

De zus van Leonore, Eloise, heeft inmiddels 435.000 volgers. Dat is nogal wat! Gravin Leonore houdt haar privéleven liever écht privé. Er zijn bijna geen openbare foto’s van haar te vinden en ze heeft al haar social media accounts afgeschermd. 

Goede familieband

Leonore heeft een goede band met haar ouders prins Constantijn en prinses Laurentien. Ook is ze dol op haar zus Eloise en broer Claus-Casimir. Naast met haar eigen gezin, heeft ze ook een goede band met de rest van de koninklijke familie. Wanneer ze in Nederland is, gaat ze ook graag even langs bij haar oma, prinses Beatrix. Met wie ze ook een goede band heeft, is koningin Máxima. Leuk weetje: onze koning Máxima is één van haar peetouders. 

Lees ook: Zussenliefde: Eloise deelt foto met zusje Leonore op Instagram

The Dutch Royal Family Hold Annual Winter Photo Call In Lech
Leonore samen met haar gezin in Lech

Sterke mening

Ze mag dan wel de jongste zijn, aan een sterke mening geen gebrek. De jonge gravin heeft volgens haar ouders een uitgesproken karakter. Naast haar sterke eigen mening, kan ze ook kritisch zijn. Ze neemt geen blad voor de mond. De appel valt in dit geval niet ver van de boom, want prins Constantijn liet eerder al weten dat prinses Laurentien en oudere zus Eloise hier mee te maken hebben. 

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 19-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus