Oranje Tompouce

Heerlijk recept voor Koningsdag: Oranje tompoucen 

Koningsdag is natuurlijk een groot feest, maar deze dag is niet compleet zonder tompouce. Zelf een oranje tompouce maken? Hierbij een lekker recept. 

Willem-Alexander werd 57 jaar geleden in Utrecht geboren. Niet alleen kwamen toen de traditionele beschuit met muisjes op tafel, nee… Om de geboorte van de prins te vieren werden er ook oranje tompoucen uitgedeeld. Hiermee was de verrukkelijke traditie geboren. 

Tompouce zelf maken

Het is helemaal niet zo moeilijk om een oranje tompouce zelf te maken. Er zijn maar een paar ingrediënten voor nodig. Hieronder vertellen we stap voor stap hoe je de tompoucen zelf kunt maken. 

Lees ook: Nagenieten: 8x Ariane op Koningsdag

Wat heb je nodig voor vijf oranje tompoucen?

  • 1 pakje bladerdeeg met roomboter
  • 1 mix voor banketbakkersroom
  • 200 gram fondant glazuur
  • 1 pot opgeklopte slagroom
  • 1 potje oranje kleurstof
  • 1 spuitzak 
Lekkernijen Tijdens Koningsdag
Een heerlijke oranje tompouce voor bij de koffie of thee

Hoe maak je ze? 

1. Snij met een scherp met het bladerdeeg doormidden en prik met een vorm gaatjes in het deeg.
2. Leg het bladerdeeg daarna op een bakplaat en bak ze af volgens de verpakking. Laat ze daarna goed afkoelen.
3. Daarna is het tijd om banketbakkersroom te maken. Doe dit ook weer volgens de verpakking. Doe wanneer de banketbakkersroom klaar is er dezelfde hoeveelheid opgeklopte slagroom doorheen. Dit gaat de vulling van jouw heerlijke oranje tompouce worden.
4. Nu is het tijd om alles klaar te maken voor het oranjekleurige glazuur. Doe het fondant glazuur in een schaaltje en meng dit met twee eetlepels water. Doe daar vervolgens ook nog een paar druppels oranje kleurstof bij en mix alles goed door.
5. Wanneer de plakjes bladerdeeg goed zijn afgekoeld dan doe je over de helft van de plakjes een laag oranje glazuur. Laat ze daarna goed uitharden.
6. Daarna is het tijd voor het leukste werkje. Vul de spuitzak met de room en spuit het over de overige plakjes bladerdeeg. Zet daarna de oranje bovenkantjes erop en daarna? Genieten maar! 

Fijne Koningsdag!

Lees ook: 5 heerlijke Netflix-films over royals

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl