2020 11 20 2

5 heerlijke Netflix-films over royals

Weet je even niet meer waar je naar moet kijken? En heb je al je favoriete series nu al wel drie keer gezien? Dit zijn 5 heerlijke films over royals waar je het weekend wel mee doorkomt. Van drama en romantiek, tot historisch en biografisch. Maak het je comfortabel thuis en genieten maar!

1. Diana: In Her Own Words

Deze bijzondere documentaire gaat over het leven van prinses Diana. Voor de film zijn geluidsopnames gebruikt van Diana zelf, waardoor zij de verteller is van haar eigen verhaal. Die opnames werden gemaakt tijdens interviews voor het boek van Andrew Morton. 

2020 11 20 3

2. A Christmas Prince: The Royal Wedding

Hoewel het een fictief verhaal is, kun je toch genieten van een heerlijke romantische comedy over een sprookjesachtige, koninklijke bruiloft tijdens de kerstdagen. 

3. Elizabeth: The Golden Age

Deze historische dramafilm won een Oscar voor beste kostuums. Ook werd Cate Blanchett genomineerd voor beste hoofdrolspeelster. De film is een vervolg op Elizabeth (1998) waarin het ging over de beginjaren van het bewind van de Britse vorstin Elizabeth I. In dit tweede deel draait het om de woelige periode tussen 1585 en 1589, waarin Filips II Engeland de oorlog verklaart en met zijn Spaanse Armada een eind probeert te maken aan Elizabeths protestantse bewind. 

4. The Other Boleyn Girl

Een prachtig kostuumdrama met Scarlett Johansson en Natalie Portman.

5. The King

Deze biografische dramafilm kwam in 2019 uit op Netflix. Het gaat over Hal, een eigenzinnige prins die begin van de 15e eeuw de Engelse troon bestijgt na de dood van zijn vader. Dat gebeurt terwijl het land zich voorbereidt op een oorlog met Frankrijk. 

LEES OOK:

Máxima steunt ondernemers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Youtube @Netflix.