Prins Harry gaat samenwonen

Volgens de Britse media is de kogel door de kerk: Harry wil trouwen met Meghan Markle. Hij zou de Amerikaanse actrice al hebben voorgesteld aan zijn grootmoeder, koningin Elizabeth. Dat is een belangrijke stap. Zij moet als hoofd van de koninklijke familie haar toestemming geven voor het huwelijk. En voordat Harry dat formeel aan zijn grootmoeder kan vragen, zal hij zijn grote liefde eerst moeten introduceren, zodat Elizabeth kennis kan maken met Meghan.

De Britse media meldden ook dat Harry en Meghan gaan samenwonen. Dat zou een goed plan zijn. Na alle scheidingen aan het Britse hof besloot de jongste zoon van Elizabeth, prins Edward, dat ook te doen met zijn toenmalige vriendin Sophie. Zo konden zij niet alleen het samenleven testen, maar kon met name Sophie rustig wennen aan het paleisleven. Dat is namelijk nogal anders dan een normaal leven. Het is om te beginnen veel formeler en in de privévertrekken moet men er rekening mee houden dat er altijd personeel kan binnenwandelen.

Ik vergelijk het een beetje met wonen in een vijfsterrenhotel. Comfortabel, maar wel met eigen regels. Het is een publiek geheim dat het personeel zeer onaardig kan doen tegen mensen die trouwen met een lid van de koninklijke familie. Diana en Sarah, de ex-vrouwen van respectievelijk prins Charles en prins Andrew, noemden deze tegenstanders ’de mannen in de grijze pakken’. Die mannen zouden hun leven ondraaglijk hebben gemaakt met hun geroddel, hun zichtbare afkeuring en onzichtbare tegenwerking.

Waar Diana en Sarah al sinds hun jonge jaren met het hof in aanraking kwamen via hun vaders, is het voor Meghan een compleet andere wereld. Dat kan een voordeel zijn, maar de kans dat het een nadeel is, is groter. Ze zal haar vrijheid moeten opgeven voor een leven in een gouden kooi. Daarvoor heeft ze dan wel de man aan haar zijde die gewend is de tralies van die kooi zoveel mogelijk op te rekken.

Het is ondenkbaar dat Meghan als actrice blijft werken zodra ze eenmaal getrouwd is met Harry. Maar waar Grace Kelly aanvankelijk met de nek werd aangekeken door de andere royals toen zij trouwde met prins Rainier van Monaco, is er nu een hele generatie koninginnen en prinsessen die Meghan warm zullen onthalen. Door samen te wonen in het huis van Harry op het terrein van Kensington Palace kan ze zien hoe haar leven zal worden als ze lid van de familie wordt. Hoe ze dat gaat doen als ze tegelijkertijd haar werk wil behouden, is mij trouwens een raadsel. Meghan moet voor haar rol in de serie Suits maandenlang in Canada zijn. Of zou Harry van plan zijn dan een tijdje daar bij haar te gaan wonen? Ik denk dat hij er zelf geen bezwaar tegen zou hebben. En Canada ook niet. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen