Harry verliefd op Kate

Was prins Harry vroeger stiekem een beetje verliefd op Kate?

Was Harry vroeger stiekem een beetje verliefd op Kate? Volgens deze koninklijke bron wel. Wij zochten het uit.

Shownieuws meldde een aantal weken geleden dat er een betrouwbare bron is die beweert dat prins Harry vroeger stiekem een beetje verliefd was op Kate. Hoe zit dat precies?

De royalty watcher in kwestie is Ingrid Seward. En dat is volgens Shownieuws niet de eerste de beste. Ze is een invloedrijke bron en heeft verschillende boeken over het Britse koningshuis geschreven. In de tijd dat de Engelse pers zeer positief over prinses Diana schreef, was het Ingrid Seward die juist altijd de kant van – toen nog prins – koning Charles koos. Dat is haar door Charles in dank afgenomen, want Seward en Charles hebben een goede band. En vaak heeft ze – mede daardoor – vaak betrouwbare inside informatie.

LEES OOK: Dit is waarom Harry en Meghan geen derde kind willen

Harry En Meghan Markle willen geen derde kind
Harry en Meghan Markle

Harry vroeger verliefd op Kate

Maar Harry vroeger verliefd op Kate? Klinkt dat niet een beetje als een slechte roddel? Niet volgens Seward. Shownieuws meldt dat Harry altijd graag een zus wilde hebben. En toen William een relatie kreeg met Kate, trokken ze regelmatig met elkaar op als drietal. Harry zou in die tijd stiekem verliefd zijn geweest op de nieuwe vriendin van zijn broer. En pas toen Meghan erbij kwam, werd Meghan jaloers op de aandacht die Harry aan Kate gaf.

Lees ook: Butler vertelt: zo was Kate vroeger

william, Kate en Harry
William, Kate en Harry in 2016

Wat is liefde?

Overigens kent het Engelse woord ‘love’ een bredere betekenis dan ons woord ‘liefde’. En ‘I love you’ kun je wel zeggen tegen je schoonzus omdat je haar bewondert, maar in het Nederlands is ‘ik hou van jou’ of ‘ik ben verliefd op jou’ niet iets wat je snel tegen de nieuwe vriendin van je broer zegt. Dat Harry ‘verliefd’ zou zijn geweest, moet je volgens de royalty watchers dus zien in de breedste zin van het woord. Hij bewonderde Kate en hield van haar als een zwager die opkijkt naar zijn oudere broer. Maar Meghan zou die sterke geestelijke band feilloos hebben aangevoeld. En wellicht dat daar de bron ligt van de uiteindelijke ruzie tussen de twee stellen.

Meer weten?

Wil je meer weten? Kijk dan hieronder gratis het betreffende fragment van Shownieuws terug.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES