butler kate william

Butler vertelt: zó was Kate vroeger als vriendinnetje van William

Prins William en prinses Catherine kennen elkaar al sinds de universiteit en al snel werden ze verliefd. Hoe was zij vroeger als vriendinnetje van prins William?

Prins William en prinses leerden elkaar in 2001 kennen op St Andrews University. Op dat moment waren ze allebei pas negentien jaar oud. In het tweede jaar van de studie werden ze verliefd op elkaar en dat bleek echte liefde te zijn. Tien jaar later trouwden de twee met elkaar. 

Butler van Charles

Hoe royals achter gesloten deuren zijn, is altijd een groot geheim. Toch doet een voormalig koninklijke butler nu een boekje open. Grant Harrold werkte maar liefst zeven jaar als butler van koning Charles en hij heeft ook het begin van de relatie van prins William en prinses Kate meegemaakt. 

Lees ook: Noors hof zoekt nieuwe butler

Bij alle hoogtepunten

De butler was bij alle hoogtepunten. Hij vertelt hierover aan Slingo: “Ik was erbij toen Charles trouwde met Camilla, ik was erbij toen de jongens naar de universiteit gingen, toen William Kate voor het eerst ontmoette en ze aan het daten waren.” Volgens hem ging het niet altijd goed en waren er ook geregeld dieptepunten. “Ze stopten een tijdje met daten, wat verschrikkelijk voor mij was, omdat ik van ze hield”, deelde hij. “Gelukkig kwamen ze weer bij elkaar.”

Lees ook: Was Harry vroeger stiekem verliefd op Kate?

The Duke And Duchess Of Cambridge Diamond Jubilee Tour Day 1
The Duke And Duchess Of Cambridge

Willem-Alexander en Máxima zoeken een nieuwe butler:

Goede vrienden 

In de zeven jaar dat Grant Harrold butler was, heeft hij een vriendschap opgebouwd met prins William, prinses Kate en prins Harry. De voormalig butler is daar maar wat trots op. “Ik heb ze niet alleen tijdens mijn dienst leren kennen, maar ik heb ze ook buiten dienst leren kennen. We gingen naar dezelfde pubs, we hadden uiteindelijk veel dezelfde vrienden, ik kon het heel goed met ze vinden.”

Lees ook: Queen steekt stokje voor gebruik naam ‘royal butler’

Erg beleefd 

Volgens Grant waren Prins William en zijn liefde Kate net zoals elk ander vriendje en vriendinnetje. Hij herinnert vooral haar beleefdheid. “Ze was altijd zo beleefd, vriendelijk en grappig. Ze maakte ook veel grappen.” Dat is nog eens leuk om te horen.  

Kate verbaast vriend en vijand met pianospel

En wat ook niet veel mensen weten, is dat Kate geweldig piano kan spelen. Bekijk – en beluister – onderstaand frqagment maar eens.

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl