weer aan het werk

Zien: Prins William voor het eerst weer aan het werk na nieuws over ziekte Kate 

Prins William is voor het eerst weer aan het werd, nadat zijn vrouw prinses Kate eind vorige maand bekendmaakte dat ze kanker heeft. 

In januari werd prinses Kate aan haar buik geopereerd. Eind vorige maand liet zijn in een persoonlijk statement weten wat er precies aan de hand was met haar: ze heeft kanker.

Kanker gevonden 

In de videoboodschap vertelde prinses Catherine dat tests hebben uitgewezen dat er kanker in een vroeg stadium was gevonden. “Mijn medische team adviseerde me daarom om een preventieve chemokuur te ondergaan en ik ben nu in het vroege stadium van behandeling”, liet de Britse prinses weten.

Lees ook: Direct: Prinses Kate heeft kanker

Enorme shock

Het nieuws kwam als een enorme shock voor prinses Kate en haar familie. Ze vertelde in de video dat ze het belangrijk vond om het eerst privé wilde verwerken. “Het heeft me tijd gekost om te herstellen van een grote operatie om met mijn behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles aan George, Charlotte en Louis uit te leggen op een manier die bij hen past en om hen gerust te stellen dat het goed met me komt”, zegt ze hierover. 

Lees ook: Koningin Camilla geeft voor het eerst een update over prinses Kate

Weer aan het werk

Prins William is nu voor het eerst na de bekendmaking weer aan het werk gegaan. Zo had hij afgelopen donderdag zijn eerste werkbezoeken. Hij begon in Surrey, bij de organisatie Surplus for Supper. Dit is een organisatie die eten doneert aan voedselbanken. 

Veel beterschapswensen

Tijdens het werkbezoek kreeg de prins van het Verenigd Koninkrijk handgeschreven beterschapswensen voor prinses Catherine. Prins William was zichtbaar ontroerd en bedankte de mensen stuk voor stuk. 

Lees ook: Prins Harry en Meghan Markle wensen prinses Kate beterschap

Foto’s van werkbezoek

Bekijk hieronder enkele foto’s van een hardwerkende prins William tijdens zijn eerste werkbezoek in Surrey.

The Prince Of Wales Visits Surrey
Prins William aan het werk voor Surplus to Supper
The Prince Of Wales Visits Surrey
De prins neemt beterschapswensen voor zijn vrouw Kate in ontvangst
PRINS WILLIAM weer aan het werk
Prins William helpt met koken
The Prince Of Wales Visits Surrey
in gesprek met medewerkers van het bedrijf

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl