Rose Hanbury

Dit zijn de 6 exen en één minnares van prins William

Sinds 2011 kennen we Kate Middleton als de echtgenote van prins William. Maar deze dames gingen haar echter voor als de (mogelijke) vriendinnen van de prins. Plus een vrouw waarvan nu al een aantal jaar het gerucht de ronde doet dat ze de minnares van William zou zijn.

Nu de laatste afleveringen van ‘The Crown‘ te zien zijn, werpen we een blik op de datinggeschiedenis van prins William. In de serie worden de relaties van zowel William als Kate onderzocht. Hoewel de show slechts één ex-partner voor elk van hen toont, was William in werkelijkheid gelinkt aan verschillende vrouwen voordat hij met Kate begon te daten. Slechts één andere vrouw speelt ogenschijnlijk nog steeds een rol in zijn leven, Rose Hanbury.

Hier is een overzicht van alle vermeende ex-vriendinnen van prins William voor Kate in chronologische volgorde:

Prince William Attends The Bafta Film Awards
Prince William bij de Bafta Film Awards

Davina Duckworth-Chad

Davina had een relatie met prins William in het einde van de jaren 90, en volgens Tatler “vergezelde ze William naar verluidt op een cruise in de Egeïsche Zee in 1999, samen met de prins van Wales en de hertogin van Cornwall.” Davina’s vader, Anthony Duckworth-Chad, is bevriend met koning Charles.

Tegenwoordig is Davina getrouwd met Tom Barber, en ze hebben tweelingdochters, India en Sienna (geb. 2013).

Davina Ex Vriendin Prins William Royalty Online
Davina Ex-Vriendin Prins William Royalty Online

Lees ook: Prins William wenst zijn vader een fijne verjaardag

Natalie Hicks-Löbbecke

Voordat de prins naar St. Andrews ging, werd hij gelinkt aan Natalie, de dochter van Majoor Martin Hicks-Löbbecke. Ze haalden het nieuws in 2000 toen ze met William werd gefotografeerd bij een liefdadigheidspolowedstrijd op de Beaufort Club in Gloucestershire (zie foto hieronder). ‘Haar gezonde imago zou de prins hebben geboeid, hoewel ze beiden een romance ontkenden,’ zou de Telegraph destijds hebben gemeld.

Ze is nu getrouwd met Edward Milbank, en ze hebben drie kinderen: Harry (geb. 2009), Alexander (geb. 2011) en Arabella (geb. 2013).

Lees ook: ex Martha Louise ongedeerd na auto ongeluk

Nathalie Ex Vriendin Prins William Royalty Online
Nathalie Ex Vriendin Prins William Royalty Online

Rose Farquhar

Rose werd ook gelinkt aan prins William in de zomer van 2000, nadat hij zijn A-levels op Eton had afgerond. Volgens de Daily Mail werd “Rose over het algemeen beschouwd als de eerste serieuze vriendin van de prins.” Ze was een singer-songwriter die optrad in The Voice UK, en nu werkt ze voor Belvoir Castle. Vorig jaar woonde prins William haar bruiloft bij met George Gemmell.

Lees ook: 4 memorabele ontmoetingen van prins Charles

Rose Farquhar Ex Vriendin Prins William Royalty Online
Rose Farquhar Ex Vriendin Prins William Royalty Online

Jecca Craig

Tijdens het tussenjaar van prins William ontmoette hij Jecca Craig tijdens een bezoek aan het Lewa Wildlife Conservancy van haar familie. Ze gingen uit elkaar toen hij naar de universiteit ging, bleven vrienden en jaren later vroeg William Kate ten huwelijk op het privélandgoed van haar familie.

Ze is nu getrouwd met Jonathan Baillie. Samen hebben ze twee kinderen. Ze werkt als milieuactiviste, heeft Panthera opgericht, een organisatie voor wilde dierenbescherming, en Stop Ivory, gewijd aan het stoppen van de handel in ivoor.

Jecca Craig Ex Vriendin Prins William Royalty Online
Jecca Craig Ex Vriendin Prins William Royalty Online

Lees ook: Prinses Kate laat zich van een andere kant zien

Olivia Hunt

Naar verluidt had Olivia Hunt een relatie met William toen ze aan de Universiteit van Edinburgh studeerde. Hij was toen eerstejaars op St. Andrews. “Toen Kate in beeld kwam, vertrok Olivia vrij snel”, vertelde een vriend in 2007. Olivia is nu getrouwd met Nicholas Wilkinson.

Olivia Hunt Ex Vriendin Prins William Royalty Online
Olivia Hunt Ex Vriendin Prins William Royalty Online

Carley Massey-Birch

Nog een van prins Williams’ exen op St. Andrews was Carley Massey-Birch, met wie hij ging tijdens zijn eerste semester. “We konden het goed met elkaar vinden, maar ik denk dat we het goed met elkaar hadden kunnen vinden, zelfs als er niets romantisch aan de hand was. Het was echt een universiteitsding, gewoon een normale universitaire romance”, vertelde Carley eerder aan Vanity Fair.

Volgens Vanity Fair ‘was William erg gecharmeerd van haar, wat volkomen begrijpelijk was. In tegenstelling tot de hordes opgemaakte met kashjmier geklede studentes die hun tijd besteedden aan het stalken van William, was Carley bereid om binnen te blijven en voor hem te koken. Hun romance bleef zo onder de radar en werd pas jaren later over bericht’. Hun relatie zou echter van korte duur zijn en eindigde enigszins moeizaam toen Carley William vertelde dat hij een keuze moest maken tussen haar en Arabella Musgrave, een jonge vrouw die honderden kilometers verderop leek te zorgen voor enige afleiding.

Rose Hanbury

1 3
De vermeende minnares Rose Hanbury

Over Rose Hanbury doen al jaren de wildste geruchten de ronde. Rose Hanbury, ook bekend als de Markiezin van Cholmondeley, is een voormalig model en politiek consultant. Ze kwam in de schijnwerpers vanwege een vermeende geheime relatie met Prins William. De geruchten over een affaire tussen Rose Hanbury en Prins William begonnen te circuleren in april 2019. Hoewel er geen duidelijk bewijs was van de affaire, beweerden anonieme bronnen dat het algemeen bekend was in de Britse hogere kringen. Prins William zou een “zwervend oog” hebben gehad, maar de waarheid blijft onduidelijk.

Minnares van prins William

Sinds maart 2024 beginnen de geruchten weer de kop op te steken. Zo schreef Elle dat er vlak na de beruchte moederdagfoto van Kate een andere gephotoshopte foto opdook: “Op die foto zou Kate naast William in een auto zitten, maar veel scherpe kijkers denken nu dat het niet Kate maar Rose is. In de comments schreef iemand onder meer: ‘Dat is Kate Middleton niet in de auto, Kate heeft de camera’s nooit geschuwd.’ Op de foto draait de vrouw in kwestie haar hoofd weg, en dat zou Kate volgens deze persoon dus niet doen. ‘Al moest ze tien jaar wachten tot Willy een aanzoek deed, dat is Rose Hanbury, Williams minnares‘, vervolgde de social media-gebruiker.”

Ook Spaanse media publiceren regelmatig over de mogelijke minnares van William. Uiteraard wordt alles door het Britse hof ontkend. En op de vraag waarom Kate heel plotseling gebroken lijkt te hebben met haar voormalige goede vriendin Rose Hanbury komt ook geen reactie. Uiteraard zijn geruchten vooral geruchten en geen feiten. En eenmaal de wereld in geholpen zijn ze vaak moeilijk de kop in te drukken. Al zal het niet geholpen hebben dat William en Rose met Valentijnsdag 2023 samen in een chic Londens restaurant zijn gezien.

Lees ook: Camilla Parker, Bowles, hoe kwam ze ook alweer aan die achternaam?

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST DENISE DELGADO/ Manon Daelmans
BEELD GETTY IMAGES