Rose Hanbury

Heeft prins William een verhouding met Rose Hanbury?

De laatste dagen duiken steeds meer geruchten op dat William een wel heel erg goede band heeft met een andere vrouw. Bedriegt William Kate met deze vrouw?

William bracht vorig jaar al, naar verluidt, Valentijnsdag door met Rose Hanbury, een vriendin van Kate. Zouden de geruchten over het slechte huwelijk van William en Kate dan toch waar zijn?

Prins William en zijn ‘buurvrouw’ Rose Hanbury werden in 2023 gezien terwijl ze samen genoten van een romantisch diner. Terwijl Kate niet eens bloemen kreeg, zo meldde de Britse media, want dat zou hij te traditioneel vinden. Rose en William werden gespot in een chic restaurant in Londen. Volgens een ober had William Rose een parelketting gegeven voor Valentijnsdag.

William en Rose

De eerste keer dat William en Rose samen werden gefotografeerd was in 2019. William en Rose waren toen samen op een feestje. Het zou hebben geleid tot een fikse ruzie tussen Kate en Rose. Kate wilde haar niet meer bij koninklijke bijeenkomsten hebben en ook verder geen contact meer.

Rose Hanbury
Rose Hanbury, links

David Rocksavage

Rose is een oude bekende van de Britse koninklijke familie, nadat ze in 2009 trouwde met de zevende markies van Cholmondeley, David Rocksavage. Een naam die klinkt alsof hij wel tegen een stootje kan. Hun huwelijk vond plaats twee dagen nadat ze aankondigde dat ze een tweeling verwachtte van de 23 jaar oudere David. Het huwelijk was allemaal erg gehaast.

Na tien jaar huwelijk en drie kinderen samen deed het verhaal de ronde dat Rose en David in 2019 zouden zijn gescheiden, net toen de geruchten over een affaire met prins William begonnen.

Is Rose dan toch de minnares van William?

De Engelse pers schrijft regelmatig dat in adelijke kringen in Londen het algemeen bekend is dat William en Rose een verhouding hebben. En wellicht dat dat ook aan de basis van de ruzie tussen prins Harry en William ligt. Over die ruzie wordt veel gesproken, maar de verklaring ervoor is nooit helemaal duidelijk geworden. Maar een van de verklaringen is dat Harry zijn broer erop heeft aangesproken dat hij met de verkeerde vrouw getrouwd zou zijn.

In de doofpot

Omid Scobie, auteur van het boek Endgame, dat in 2023 verscheen, schreef dat Kensington Palace alles uit de kast had gehaald om geruchten over William en Rose de kop in te drukken. Volgens Scobie waren ze zelfs bereid om roddelblad The Sun extra veel scoops te geven in ruil voor stilte rond de affaire tussen William en Rose. Geen wonder dus dat The Sun afgelopen zomer nog een lang artikel plaatste over hoe ontzettend close Kate en Rose nog altijd zijn. Op de foto die het roddelblad plaatst, is te zien dat ze elkaar wel heel erg leuk vinden. Terwijl andere media in Engeland al sinds 2019 schrijven dat Kate al het contact met Rose heeft verbroken.

Met wie is Rose Hanbury getrouwd?

The Sun heeft blijkbaar met de hand op het hart beloofd om niets over de affaire te schrijven, want zelfs vorige maand publiceerden ze nog een artikel waarin ze alleen antwoord gaven op de vraag: ‘met wie is Rose Hanbury getrouwd?’ Ook andere Engelse roddelbladen en kranten verdringen elkaar om te vertellen dat William vooral geen verhouding met Rose Hanbury heeft.

Heeft prins William een verhouding met Rose Hanbury?

We vroegen aan BING, AI, of Prins William een verhouding heeft met Rose Hanbury. BIng is als AI-optie altijd wat meer up-to-date dan Chat GPT namelijk. En dit kregen we als antwoord: “Sinds haar buikoperatie gaan er wilde geruchten rond over de afwezigheid van prinses Kate (42). Een van die geruchten is dat Kate in een soortgelijke situatie zit als prinses Diana destijds met Charles (75). Ze zou erachter zijn gekomen dat prins William (41) een affaire heeft met Lady Sarah Rose Hanbury (40). Deze geruchten gaan al jaren rond, maar recentelijk werd het onderwerp zelfs besproken in The Late Show. Presentator Stephen Colbert haakte in op de geruchten en noemde Rose de “Marchioness of Cholmondeley,” verwijzend naar haar officiële titel.

Rose heeft nu via haar advocaten laten weten dat de geruchten “absoluut niet waar” zijn. Ze is de dochter van Timothy Hanbury en Emma Longman, en haar familie heeft een diepgewortelde vriendschap met de Britse koninklijke familie. Ze wordt al langer in verband gebracht met prins William en maakt deel uit van de sociale kring van Kate en William. Het paar was zelfs aanwezig bij de kroning van koning Charles, waarbij hun oudste zoon Oliver samen met prins George een ‘page of honour’ was.”

Lees ook: William en Catherine geen trouwringen en geruchten over huwelijksproblemen

Tip van de redactie

In De Palace Papers duikt Tina Brown, voormalig hoofdredacteur van Vanity Fair en The New Yorker, diep in de intriges van de koninklijke familie. Ze onthult de wederopstanding van Camilla, de stormachtige entree van Kate en Meghan en belicht de strubbelingen binnen The Firm. Een onmisbare blik achter de paleismuren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Marca/Getty Images