Prins William En Koning Charles Royalty Online

Prins William wenst zijn vader een fijne verjaardag

Om de 75e verjaardag van koning Charles te vieren, delen prins William en prinses Kate een reeks foto’s van de koning op social media.

‘Wij wensen Zijne Majesteit de Koning een zeer gelukkige 75e verjaardag toe!’, klinkt het onder de foto’s. De eerste foto is genomen tijdens een skivakantie in Oostenrijk in 2004. Vader en zoon zitten samen op een hekje voor een officieel fotomoment. Tijdens dit moment zouden ze opgewekt grapjes maken met de pers. Zo merkte William destijds op dat zijn vader beter kon skiën dan hij, maar zei wel dat hij redelijk in de buurt kwam.

Lees ook: Charles is jarig en hij viert het met…

De tweede foto is een portretfoto van Charles en op de derde foto zien we de koning met koningin Camilla, prins William, prinses Kate en hun kinderen – Prins George, Prins Louis en Prinses Charlotte – op het balkon tijdens Trooping the Colour dit jaar.

Charles door de jaren heen

Ook de officiële sociale media-accounts van de koninklijke familie wenst Charles een gelukkige verjaardag en deelt een video met foto’s van hem door de jaren heen.

Privédiner

Koning Charles vierde maandag al vroeg zijn verjaardag bij de Highgrove Gardens met een theekransje. Dat deed hij samen met anderen die dit jaar 75 zijn worden. Dinsdagavond heeft hij naar verluidt een privédiner met naaste familie en vrienden in Clarence House. Hij besteedt de dag zoals gebruikelijk, met een reeks verplichtingen, waaronder de lancering van het Coronation Food Project.

Lees ook: Wie knijpt er in William’s billen?

Trooping the Colour

De openbare vieringen van Charles vonden technisch gezien al eerder dit jaar plaats; zoals gebruikelijk heeft hij twee verjaardagen – één in juni, met een optocht genaamd Trooping the Colour, en één op 14 november. Op zijn daadwerkelijke verjaardag dus.

Denise Delgado/Royaltynl
Beeld: Getty Images

Elizabeth
KLIK HIER