Charlotte, Louis En Kate

Zoveel kost een jaartje privéschool voor George, Charlotte en Louis

Je kon natuurlijk wel raden dat een privéschool aardig wat duiten kost. George, Charlotte en Louis gaan naar dezelfde school en de rekening is…

Lambrook School bestaat al sinds 1860. Een klassieke Engelse school waar de leerlingen uniformen dragen. Het is een privéschool en een zogenoemde ‘Prep School’, wat betekent dat het onderwijs zo is ingericht dat doorstroming naar vervolgonderwijs vrijwel gegarandeerd is. Met een diploma van zo’n Prep School kom je vaak de betere scholen in. Prep staat voor preparatory, voorbereidend.

George, Charlotte en Louis

Alle 3 de kinderen van Kate en William gaan naar Lambrook. Het ligt in Ascot, in Berkshire. Niet ver van de woning van het gezin, Adelaide Cottage. De afstand naar school is zo’n 13 kilometer en 18 minuten rijden. Ascot ken je misschien wel van de beroemde paardenraces. Waar de Britse koninklijke familie jaarlijks vaste gast is. Kortom: best een chique omgeving.

Privéschool

Lambrook is dus een privéschool. En dat kost wat. In Engeland wordt het schooljaar verdeeld in 3 ’terms’. Een term duurt (meestal) 13 weken. Per term zijn dit de kosten per kind:

George: 8238 pond – ongeveer 9414 euro per term en 28242 euro per jaar

Charlotte: 7589 pond – ongeveer 8673 euro per term en 26019 euro per jaar

Louis: 5166 pond – ongeveer 5903 euro per term en 17709 euro per jaar

George, Kate, Louis, William, Charlotte

Vakantie

In Engeland hebben schoolkinderen en leraren iedere 6 weken vakantie. En laatst kon je bij ons al lezen dat de privéschool van George, Charlotte en Louis zelfs een extra lange herfstvakantie heeft. Vanaf 20 juli 2024 hebben de kids zomervakantie, dat loopt gelijk op met regio noord in Nederland.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

LEES OOK: Welke talen spreken de prinsessen thuis?

Bron: Lambrook School, beeld: ANP, Instagram @princeandprincessofwales

#Royaltynl

Door: Marije Kersten