Amalia Alexia Alriane Maxima Sneeuw

Welke talen spreken de prinsessen thuis?

Met een Argentijnse moeder kán het bijna niet anders dan… of toch niet? Je leest hier welke talen de prinsessen thuis hebben leren spreken.

Amalia, Alexia en Ariane worden talig opgevoed. Wel zo handig, een woordje ‘over de grens’ kunnen spreken. Maar wat is nu eigenlijk de voertaal thuis, of zijn het er meerdere? Kortom: welke talen hebben de prinsessen thuis leren spreken?

Spaans

Je raadde het vast al: Máxima spreekt veelal Spaans met haar dochters thuis. Willem-Alexander is inmiddels ook redelijk bedreven in die taal, maar Nederlands is uiteraard een voertaal met hem.

Engels

Er werd voor Spaans- en Engelstalige nanny’s gekozen. De prinsessen zijn dus ondergedompeld in meertaligheid. Amalia zei erover: “Dan weer Engels, dan weer Spaans. Je werd er gek van”, om eraan toe te voegen dat het absoluut geholpen heeft met haar taalontwikkeling en ze nu blij is dat ze zich verstaanbaar kan maken in meerdere talen. Studies en scholen in het Verenigd koninkrijk zorgde natuurlijk voor een nog betere beheersing van het Engels.

Lees ook: dit vindt Máxima echt van de Nederlandse taal

Frans

Geinig: Máxima en Willem-Alexander zouden zelf onderling weleens over zijn gaan op Frans, als ze iets te bespreken hadden dat de meiden niet direct mochten horen. Blijkbaar was het Frans van de prinsessen dus wat minder sterk ontwikkeld! Maar inmiddels zal dat trucje niet meer werken.

W.a. Máxima En Prinsessen Haarfrutsels

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

LEES OOK: 4x Máxima met handschoenen aan

Bron: Beau Monde, beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

#Royaltynl