Royal Wedding Of Prince Charles And Diana Spencer

3 iconische royal bruidsjurken

Menig wereldbewoner pinkt een traantje weg bij het zien van dé jurk, wanneer een royal wedding op tv wordt uitgezonden. Wij lichten 3 iconische jurken uit.

Mabel. Kate. Diana. Stuk voor stuk droegen zij een bruidsjurk waar wij ons massaal aan vergaapten. We hebben van iedere jurk foto’s én een aantal leuke weetjes. En psst, niet in beeld vandaag, maar wist je dat Meghans trouwjurk de ‘meest gegoogelde royal bruidsjurk’ ooit is?

Diana

Elizabeth en David Emanuel ontwierpen samen deze jurk. De lengte van haar sleep brak alle records: 7,5 meter maar liefst. Met de sleep en de lange sluier (ook 12 meter!) paste Diana bijna niet in de trouwkoets. Een en ander moest als het ware om har heen gevouwen worden. Eén van de ontwerpers, Elizabeth, besefte de volgende dag dat ze een veiligheidsspeldje uit de jurk was vergeten te halen. Het lijkt erop dat niemand de speld heeft gespot, dus eind goed, al goed. De ivoortint van haar jurk is gekozen omdat deze mooi bij haar ‘English rose complexion’ paste. Oftewel: haar ‘Engelse huidskleur’.

Diana Trouwjurk Foto 1
Diana Trouwjurk Foto 2

Mabel

Mabel en Friso trouwden in april 2004, in de Oude Kerk in Delft. Je kunt je vast nog wel herinneren hoeveel aandacht er was voor haar jurk. Mabel koos voor een ‘strikjesjurk‘ van lievelingsontwerpers – en goede vrienden – Viktor & Rolf. 248 (!) strikken telde de jurk, alle handgemaakt. Friso noemde de jurk destijds ‘fascinerend’. Dat is hij zeker!

Mabel Trouwjurk Foto 1
Mabel Trouwjurk Foto 2

Kate

Een echt sprookjeshuwelijk. Zo kon je de trouwdag van Kate en William wel omschrijven. Media-gekte, uitzendrechten, zusje Pippa die de show stal met haar welgevormde billen.. velen van ons hebben ademloos meegenoten van hét huwelijk van het decennium destijds. Sarah Burton – creatief directeur bij Alexander McQueen – ontwierp de trouwjurk en het is alweer 12,5 jaar geleden dat ze ‘down the aisle’ liep. Gemaakt van ivoor- en witkleurig gevouwen satijn. En in het kanten gedeelte werden rozen, narcissen, distels en klavertjes vier als figuren verwerkt, een eerbetoon aan Groot-Brittannië.

Kate Bruidsjurk Foto 1
Kate Bruidsjurk Foto 2

Bron: o.a. Vogue, Harper’s Bazaar

Beeld: ANP, RVD

#Royaltynl