Camilla In Het Wit

In beeld: koningin Camilla voert een babyolifant met de fles

Tijdens de tweede dag van het staatsbezoek van de Britse royals aan Kenia, ruilde koningin Camilla haar baljurk in voor een eenvoudige jurk en platte laarzen om een babyolifant in het wild te voeren.

Het koningspaar bezocht het Nairobi National Park om het werk van het Sheldrick Wildlife Trust Elephant Orphanage in het gebied te zien. De organisatie staat bekend om haar werk bij het redden en rehabiliteren van weesolifanten en neushorens, te midden van de dreiging van stroperij en het verlies van hun leefgebied.

Queen Camilla Iii Feeds Milk To A Baby Elephant During A News Photo 1698852075
© Getty Images

Lees ook: Koning Charles struikelt tijdens werkbezoek

Na het bekijken van een modderbadgebied kreeg Camilla de kans om een kalveren uit een fles te voeden. In een video die werd geplaatst op sociale media door royal correspondent Richard Palmer van Daily Express, is te zien hoe de koningin een fles melk vasthoudt terwijl een babyolifant eruit drinkt.

Queen Camilla Iii Feeds Milk To A Baby Elephant During A News Photo 1698852128
© Getty Images

Overleden broer

Het helpen van de olifantenpopulatie in de wereld ligt Camilla bijzonder na aan het hart, omdat haar overleden broer, Mark Shand, in 2003 de conservatieorganisatie Elephant Family oprichtte om olifanten en Aziatische wilde dieren te helpen. Mark Shand overleed in 2014, maar Camilla is doorgegaan met het ondersteunen van de organisatie en vierde het 20-jarig jubileum aan het begin van dit jaar met een bal.

Queen Camilla Iii During A Visit To Sheldrick Wildlife News Photo 1698852183
© Getty Images

#Royaltynl / Bron: Town & Country Magazine / Beeld: Getty Images

Elizabeth
KLIK HIER