Placeholder

Dood zwager Charles schokt William en Catherine

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben geschokt gereageerd op de dood van Mark Shand, de jongere broer van Camilla.

De 62-jarige reisauteur kwam dinsdag ten val bij een hotel in New York. Hij belandde met hoofdwonden in het ziekenhuis en overleed daar zo'n 12 uur later, meldt Daily Mail.

Voorafgaand aan de publieke optredens van William en Catherine in het Australische Canberra lieten zij donderdag een verklaring verspreiden over het plotselinge overlijden van de zwager van prins Charles. ‘De hertog en hertogin van Cambridge hebben met verdriet gereageerd op de tragische dood van Mark Shand’, staat in het bericht. ‘Hun gedachten zijn op dit moment bij de hertogin van Cornwall en haar familie.’

In de agenda's van Camilla en prins Charles staat vanaf 18 mei een rondreis door Canada gepland. Het stel zou verschillende herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog bijwonen en ook Victoria Day, de nationale feestdag ter ere van de geboortedag van koningin Victoria, meemaken. Volgens een ingewijde is nog niet duidelijk of het internationale bezoek volgende maand doorgaat.