Charles jarig foto van ANP

Charles is jarig! En hij viert het met…

75 kaarsjes voor Charles vandaag. Happy birthday! We hebben wat leuke details voor je.

…een telefoontje van Harry, om mee te beginnen. Althans, volgens doorgaans goed ingelichte bronnen. Het zou meteen gezien worden als een handreiking van zijn jongste zoon. We zijn benieuwd. Het zou natuurlijk geweldig zijn als de banden kunnen worden aangehaald en er wat plooien kunnen worden gladgestreken.

High tea

Gistermiddag al, toen was het feest in Highgrove House, de privéwoning van Charles en Camilla. Sympathiek gebaar is dat op de gastenlijst mensen stonden die net als Charles in 1948 geboren zijn. En ook een aantal mensen die iets waardevols voor de Britse maatschappij hebben gedaan. Tijdens de party werden vooral hapjes gemaakt van streekproducten geserveerd.

Feest in Clarence House

En vanavond is er nog een feest. Dat vindt plaats in de ambtswoning van het paar, Clarence House. Hier zijn de gasten voornamelijk vrienden en familie, we verwachten dus dat onder meer Kate en Wills ten tonele zullen verschijnen. Volgens een woordvoerder van Harry en Meghan zijn zij er niet bij vanavond, want er is “geen uitnodiging ontvangen”. Jammer.

Juni 2024

Je weet misschien nog wel dat Elizabeths verjaardag ook 2x werd gevierd. Eén keer op haar echte geboortedag, 21 april, en dan nog eens op de zaterdag die het dichtst bij 10 juni ligt. Trooping the Colour wordt die feestdag ook wel genoemd. Het gaat gepaard met veel ceremonieel, een balkonscène en een nationaal feest. Veel Britten zijn dan vrij en feesten mee, een beetje zoals onze Koningsdag. Dat gaat ook gebeuren nu Charles koning is. Dus… over dik een half jaar nóg eens een feest!

King Charles Iii And Queen Camilla Visit France Day Three
Charles En Camilla (5)

LEES OOK: Zien! Beelden vanuit privévliegtuig Charles

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @theroyalfamily

#Royaltynl