Kate Militaire Outfit

Prinses Kate laat zich van een andere kant zien

Prinses Kate straalt in een militaire outfit tijdens haar eerste werkbezoek als opperbevelhebber van de ‘First The Queen’s Dragoon Guards’.

Afgelopen woensdag verscheen prinses Kate (41) met een opmerkelijke outfit tijdens haar bezoek in Norfolk. De prinses maakte namelijk haar debuut als erekolonel van het 1st the Queen’s Dragoon Guards (QDG) Regiment – een titel die ze deze zomer van Koning Charles III kreeg – door de eenheid voor het eerst te bezoeken en zich te kleden in volledig uniform.

Camouflage

De prinses van Wales droeg een groen camouflagevest en helm over haar strakke zwarte broek en veterschoenen. Tijdens haar bezoek kreeg ze informatie van de senior officieren van het regiment en leerde over enkele tactieken van de soldaten op de grond – zoals hun gebruik van drones en radio’s.

Kate Getty Images
Prinses Kate © Getty Images

Regiment

De QDG is gespecialiseerd in verkenningswerk: het leggen van contact met de vijand en begrip krijgen van hun werkwijze om hen te verslaan. Het regiment is wereldwijd ingezet, ook voor veel vredesmissies. Ook ontmoette ze families van het QDG-personeel om hun ervaringen te horen en bracht ze eerbetoon aan de levens die verloren zijn gegaan tijdens actieve dienst.

Lees ook: Dit is waarom Kate graag weer student zou willen zijn

Kate promoveert de mascotte

Aan het einde reikte ze enkele prijzen uit – waaronder medailles voor langdurige dienst en goed gedrag – aan enkele individuen in het regiment. Daarnaast promoveerde ze zelfs de mascotte van het regiment, een Bay Welsh Mountain Pony genaamd Trooper Longface Emrys Jones, van soldaat der eerste klasse naar korporaal.

Kate heeft nog twee andere militaire titels: Commodore-in-Chief van de Fleet Air Arm en Royal Honorary Air Commodore van Royal Air Force Coningsby. Koningin Camilla, prins William, Kate en de koning zelf kregen allemaal nieuwe militaire titels na het overlijden van koningin Elizabeth II.

Denise Delgado/Royaltynl

Beeld: Getty Images

Elizabeth
KLIK HIER