Iconische Tiara Momenten Prinses Kate Royaltynl

Dit zijn de meest iconische tiara-momenten van Kate

Prinses Kate (41) is geen onbekende als het gaat om sprankelende hoofdstukken. Wij zetten de mooiste tiara-momenten van de prinses van Wales op een rij.

Een van de beste aspecten van trouwen in de koninklijke familie is ongetwijfeld de mogelijkheid om sieraden te lenen uit de uitgebreide collectie van de kroon. Daar weet Catherine van Wales alles van.

Drie tiara’s gedragen door Kate

Gedurende haar tienjarige koninklijke carrière heeft prinses Kate publiekelijk slechts drie verschillende tiara’s gedragen: de Cartier Halo, die ze droeg op haar trouwdag; de Lotus Flower, die opmerkelijk een van de favorieten was van prinses Margaret; en de Lover’s Knot, die een bijzondere betekenis heeft in verband met de overleden schoonmoeder van Kate, prinses Diana.

1. 2011

Op haar trouwdag met prins William leende Kate de Cartier Halo Tiara van koningin Elizabeth. Het delicate diamanten en platina stuk complimenteerde perfect haar inmiddels iconische Alexander McQueen-jurk.

Hoewel Kate de tiara nog niet publiekelijk opnieuw heeft gedragen in de jaren na haar huwelijk, hopen sieradenliefhebbers het opnieuw te zien. De tiara heeft namelijk een rijke koninklijke geschiedenis. De tiara dateert uit 1936, toen deze werd gemaakt door Cartier. Het stuk was oorspronkelijk eigendom van Elizabeth, de hertogin van York (de toenmalige Queen Mother) en werd aan de toekomstige koningin Elizabeth II gegeven op haar 18e verjaardag.

Max Mumby Archive
© Getty Images

2. 2013

Het eerste tiara-moment van de hertogin van Cambridge na haar huwelijk vond plaats in december 2013 tijdens het jaarlijkse diplomatieke ontvangst op Buckingham Palace. Voor het formele evenement ging Kate voor de Lotus Flower Tiara, die soms ook wel de Papyrus Tiara wordt genoemd. Kate droeg het stuk met bungelende oorbellen en wat lijkt op een lichtblauwe jurk.

De sierlijke tiara, die zowel diamanten als parels bevat, was een favoriet van prinses Margaret en werd ook gedragen door de Queen Mother in de jaren voordat haar man de troon besteeg.

King Charles Iii Attends Reception For Members Of The Diplomatic Corps
© Getty Images

3. 2015

Kate droeg de Lotus Flower Tiara opnieuw in oktober 2015 tijdens een staatsbanket ter ere van de president van China, Xi Jinping. Bij die gelegenheid combineerde ze de fonkelende tiara met een levendige rode japon.

Kate Host Diner Royaltynl Tiara
© Getty Images

4. 2015

In december van hetzelfde jaar was het voor fotografen niet altijd toegestaan ​​om bij het jaarlijkse diplomatieke ontvangst op Buckingham Palace te zijn. De enige foto’s van de hertogin die tijdens deze evenementen zijn genomen zijn dus die waarin ze in de auto zit. Op de foto kun je nog net de rand van de Lover’s Knot Tiara spotten, een van de favoriete sieraden van prinses Diana.

Kate Met Tiara In Auto 2015 Royaltynl
© Getty Images

Lees ook: In beeld: de tiara’s van de Oranjes

5. 2018

Bij een staatsbanket ter ere van koning Willem-Alexander en koningin Máxima van Nederland, combineerde Kate de Lover’s Knot met een ijsblauwe jurk, de Queen Alexandra Wedding Necklace en haar nieuwe koninklijke onderscheiding.

Prince William Kate Middleton State Banquet 2018 Royaltynl
© Getty Images

6. 2018

Eind 2018 droeg Kate de Lover’s Knot-tiara tijdens het jaarlijkse avondreceptie voor leden van het Diplomatiek Corps in Buckingham Palace. Gelukkig mochten fotografen naar binnen om deze afbeelding van Kate in de tiara en een fonkelende japon van Jenny Packham vast te leggen. Een met stras versierde clutch, pareloorbellen en haar gele Koninklijke Familie Orde maakten de look compleet.

Prinses Kate Draagt De Lovers Knot Tiara Royaltynl
© Getty Images

Lees ook: Prinses Amalia en haar bijzondere tiara

7. 2019

Voor het banket in juni 2019 ter ere van het staatsbezoek van president Trump aan het Verenigd Koninkrijk vertrouwde de hertogin van Cambridge op haar favoriete tiara om haar outfit te laten stralen. Ze combineerde de Lover’s Knot met de saffier- en diamanten franje-oorbellen van de koningin-moeder en haar nieuwe Koninklijke Victorische Orde.

Kate Met Een Tiara Staatsbezoek President Trump Royalty Online
© Getty Images

8. 2022

Voor het eerste staatsbanket gehost door koning Charles koos de pasbenoemde prinses van Wales opnieuw voor de Lover’s Knot-tiara.

Prinses Kate Bij Eerste Staatsbanket Charles Met Tiara Royalty Online
© Getty Images

9. 2023

Kate woonde de bruiloft bij van de Jordaanse prins Hussein en Rajwa Al Saif, waarbij ze de Lover’s Knot-tiara droeg. Ze had een fonkelende japon van Jenny Packham aan en droeg de Greville Chandelier-oorbellen van koningin Elizabeth.

King Charles Iii And Queen Camilla Host Diplomatic Reception
© Getty Images

10. 2023

Voor het staatsbanket van Zuid-Korea schitterde de prinses van Wales voor het eerst sinds 2015 met een nieuwe tiara. Ze koos voor de Strathmore Rose-tiara, een bloemenhoofddeksel dat ooit toebehoorde aan de koningin-moeder en bijna een eeuw lang niet was gedragen. Volgens The Court Jeweller is het stuk vernoemd naar de koningin-moeder, die als Lady Elizabeth Bowes Lyon werd geboren, dochter van de graaf van Strathmore en Kinghorne. Het stuk kreeg ze in de jaren 1920 van haar ouders voordat ze met de hertog van York trouwde. Dit is de vierde stijl die Kate heeft gedragen sinds haar huwelijk met prins William in 2011.

The State Visit Of The President Of The Republic Of Korea Day 1
© WPA Pool/Getty Images

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.