Staatsbanket Charles Zuid Korea Royaltynl

Koning Charles ontvangt Zuid-Koreaanse president met humor

Koning Charles (75) en koningin Camilla (76) ontvingen dinsdag de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol (64) formeel bij de Horse Guards Parade in Londen.

Eerder op de dag werden Yoon Suk-yeol en zijn vrouw Kim Keon-hee al verwelkomd bij hun hotel door prins William en prinses Kate. Het Zuid-Koreaanse presidentiële paar brengt een driedaags bezoek aan het Verenigd Koninkrijk, waarbij ze dinsdagochtend in Londen arriveerden.

De komende dagen staat nog een privélunch op het programma. Gisteravond vond het staatsbanket in Buckingham Palace plaats.

Lees ook: Koning Charles verbleef in deze Nederlandse villa in Kenia

Gangnam Style

Tijdens het staatsbanket wist Koning Charles de gasten flink te amuseren. In zijn toespraak maakte de Britse monarch een humoristische opmerking over ‘Gangnam Style’, de wereldwijde Zuid-Koreaanse hit. Hij deelde zijn grote genegenheid voor Zuid-Korea, maar bekende dat hij één ding nooit helemaal heeft gekund. “Helaas, toen ik al die jaren geleden in Seoul was, heb ik niet veel opgepikt van wat de ‘Gangnam Style’ werd genoemd”. Waarop de aanwezigen in de zaal begonnen te gieren.

The State Visit Of The President Of The Republic Of Korea Day 1
© Getty Images

TEKST DENISE DELGADO
BEELD GETTY IMAGES
22 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Met zijn rauwe, nietsontziende eerlijkheid is Reserve een grensverleggend boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet. Voor meer informatie klik op onderstaande button.