Charles En Camilla In Kenia

Koning Charles verbleef in deze ‘Nederlandse’ villa in Kenia

Tijdens hun bezoek aan Kenia sliepen Koning Charles en koningin Camilla in deze schitterende villa. Ooit gebouwd door de Nederlandse architect Erwin Overkamp.

De Engelse koning Charles en zijn vrouw, koningin Camilla, overnachtten in deze beeldschone villa tijdens hun staatsbezoek aan Kenia. De villa is ontworpen door de in Kenia wonende Nederlander Erwin Overkamp. Overkamp komt uit Twello, maar is inmiddels in zuidelijk Afrika en Kenia neergestreken. Hij bouwde in Kenia deze villa. Hier op beeld te zien omdat het huis toebehoorde aan de in juni 2021 overleden Afrikaanse multi-miljonair Chris Kirubi.

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima bedanken Zuid-Afrika

Ultramoderne villa

De multi miljonair gaf regelmatig journalisten toegang tot zijn prachtige villa. Een ultra modern ‘scandinavische’ villa. Zo omschreven de journalisten het. Wij weten beter. Want het is duidelijk dat hier een Nederlandse architect ana het werk is geweest. Zevenhonderdvijftig vierkante meter luxe met prachtig licht. Vijf slaapkamers met elk een eigen badkamer en een infity pool. Elke kamer heeft ook nog een eigen balkon of terras. En het hele huis draait op zonne panelen. Tot aan de zwembadpomp aan toe.

Lees ook: Carl Philip en Sofia eindelijk verhuisd

Charles en Camilla in Kenia

Geen wonder dat Charles en Camilla voor deze villa kozen. Beschut, afgelegen en met prachtig uitzicht. Dat het koningspaar er sliep, was reden genoeg voor de Nederlandse pers om er aandacht aan te besteden. Nu.nl interviewde zelfs nog de architect, ERWIN OVERKAMP. Die zei: ‘Ik denk dat ze deze locatie hebben uitgekozen vanwege de veiligheid, privacy en natuur.’

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES/ YOUTUBE

19 NOVEMBER 2023

TIP VAN DE REDACTIE

Met deze koninklijke, gouden borden van vtwonen transformeer je elke dinertafel tot een luxueus geheel. Perfect voor het verrassen van gasten, nu verkrijgbaar in een set van vier. Een elegante keuze voor elke gelegenheid. Voor meer informatie klik op onderstaande button.