Prinses Kate Bij Eerste Staatsbanket Charles Met Tiara Royalty Online

Dít is hoe Kate de herinnering aan koningin Elizabeth levend houdt

De overleden Elizabeth, die vandaag haar 98e verjaardag zou hebben gevierd, had een verbazingwekkende sieradencollectie die door de jaren heen is verzameld via aankopen, geschenken en erfenis. Prinses Kate (42) leende zo ook vaak mooie stukken van de monarch.

Sinds Elizabeth’s dood eert Kate de monarch door enkele van haar meest gekoesterde schatten te dragen.

Koningin Alexandra’s bruidsketting

Deze verleidelijke ketting was een huwelijksgeschenk van koning Edward VII – de oudste zoon van koningin Victoria – aan zijn bruid, Alexandra van Denemarken.

Het paar trouwde in 1863 in de St. George’s Chapel, Windsor, en de toenmalige Prins van Wales presenteerde Alexandra een parure van diamanten en parels. De ketting werd geërfd door koningin Elizabeth. Deze ze droeg tijdens avondevenementen. De prinses van Wales droeg dezelfde ketting tijdens een staatsbanket in Buckingham Palace in 2018.

State Visit Of The King And Queen Of The Netherlands Day One
© Getty Images

Lees ook: Deze baantjes had Kate voordat ze een prinses werd

De Japanse parelchoker van Elizabeth

De Japanse parelchoker werd voor het eerst uitgeleend aan Kate voor de 70e huwelijksverjaardag van koningin Elizabeth en prins Philip in 2017. Ze heeft het sindsdien op verschillende gelegenheden gedragen, waaronder de begrafenis van Philip in 2021 en de begrafenis van de wijlen koningin in 2022, waar ze het combineerde met de Bahreinse pareloorbellen.

Naar verluidt schonk de Japanse regering parels aan Elizabeth, die in de jaren 1970 opdracht gaf aan Garrard om er een choker van te maken.

The State Funeral Of Queen Elizabeth Ii
© Getty Images

Lees ook: Zien: Prinses Anne draagt jas van moeder Queen Elizabeth 

De saffier- en diamanten suite van koningin Elizabeth

In 1979 bezochten koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh zes landen in het Midden-Oosten. Tijdens hun reis werden ze ontvangen door Sheikh Rashid, een van de oprichters van de VAE, in Dubai.

Bij het uitwisselen van geschenken tijdens een glamoureus banket bood de Sheikh koningin Elizabeth een paar massief gouden kamelornamenten en een demi-parure van diamanten en saffieren sieraden aan. De set, vervaardigd in Londen door Asprey, omvatte een opvallende ketting, oorbellen en een ring. Elizabeth zou verbaasd hebben gereageerd bij het ontvangen van de set, haar hand over haar borst leggend in ontzag.

Lees ook: Zien: foto van koningin Elizabeth met achterkleinkinderen ook bewerkt

De koningin droeg de juwelen echter niet vaak. Uiteindelijk liet ze de ketting inkorten en werden de losse stukken gebruikt om een tweede paar oorbellen te vormen. De koningin liet later de oorspronkelijke oorbellen en de saffieren cluster van de ring herontwerpen tot een trio van stenen aan een armband. De set bleef relatief ongezien tot het begin van de jaren 2000, toen ze het verschillende keren droeg, waaronder tijdens de Royal Windsor Horse Show in 2002, een evenement dat was georganiseerd om haar Gouden Jubileum te vieren.

Members Of The Royal Family Attend "together At Christmas" Community Carol Service
© Getty Images

Lees ook: Dít is de favoriete én betaalbare lipgloss van prinses Kate

Tip van de redactie

Ontdek de onbekende Charles: zijn liefdes, passies en geheimen. Sally Bedell Smith biedt in Prins Charles een diepgaande blik op zijn complexe leven, van kindertijd tot voorbereiding op de troon. Een biografie die verrast en verrijkt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: GETTY IMAGES