Baantjes Kate

Deze baantjes had Kate voordat ze een prinses werd

Voordat Kate prinses werd, moest ze gewoon werken voor de kost. En ze had nogal wat uiteenlopende baantjes die je misschien niet zo snel achter haar gezocht had. 

Prinses Kate is inmiddels alweer dertien jaar met prins William getrouwd. Ook al komt ze uit een vermogende familie, toch heeft ze altijd een (bij)baan gehad. Al voordat ze ging studeren verdiende ze haar eigen geld. 

Matroos in Southampton

Prinses Kate had al vroeg een zomerbaantje, al voordat ze naar de universiteit in Schotland ging, verdiende ze haar eigen geld. Ze werkte in de zomer vier maanden als matroos in de Ocean Village Marina in Southampton. Een schipper, waarmee Kate werkte, vertelde hierover het volgende: “Het was slopend werk. Maar Kate zette samen met collega’s haar schouders eronder en was zeer professioneel. Ze paste er precies bij, hoewel ze er wel uitsprong omdat ze zo mooi was. Ze was beleefd en respectvol tegenover degene die de leiding over haar had en erg correct. Ze droeg nooit make-up; ze was van nature mooi.”

Lees ook: Prinses Beatrice zegt baan op

Serveerster

Niet alleen was ze matroos, ook was ze tijdens haar studententijd serveerster. Volgens de prinses zelf was ze niet goed in dit werk. Ze vertelde hierover eerder op televisie: “Ik was echt verschrikkelijk.”

Inkoper

Na de universiteit kreeg Kate een baan bij een modeketen. Ze ging aan de slag als inkoper bij de kledingketen Jigsaw. Via haar ouders, die vrienden waren van de eigenaren, bemachtigde ze deze baan. Daar heeft ze een aantal jaar met veel plezier gewerkt. 

Lees ook: Koningin Máxima praat over wisselen van baan

Kate Militaire Outfit
Prinses Kate

Familiebedrijf

Na inkoper geweest te zijn voor Jigsaw ging ze werken voor het bedrijf van haar ouders: Party Pieces. Dit bedrijf verkocht feestdecoratie en werd opgericht in 1987, toen Kate’s moeder Carole op zoek was naar inspiratie voor de verjaardag van oudste dochter, Kate. Het bedrijf startte vanuit huis, maar al snel had Party Pieces 40 mensen in dienst. Kate werkte hier als fotograaf en website-ontwerper. Ze heeft hier gewerkt tot haar huwelijk met prins William. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl