Felipe Letizia Getty Images

Spaans koningspaar brengt staatsbezoek aan Denemarken

Vandaag brengen koning Felipe en koningin Letizia van Spanje een staatsbezoek aan Denemarken, op uitnodiging van de Deense koningin Margrethe.

Tijdens dit staatsbezoek, dat tot en met 8 november duurt, worden koning Felipe en koningin Letizia vergezeld door José Manuel Albares, de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, evenals een zakelijke delegatie.

Lees ook: Deze royal is vandaag 18 jaar geworden

Het bezoek richt zich op de samenwerking tussen de twee Europese landen en zal onderwerpen behandelen zoals de groene transformatie, de farmaceutische industrie en de scheepvaart. Bovendien richt de Spaanse delegatie zich specifiek op deze sectoren.

75e verjaardag van koningin Margrethe

Dit is niet de eerste keer dat koning Felipe en koningin Letizia naar Denemarken reizen. In 2015 waren ze voor het eerst als Spaans koningspaar in Denemarken aanwezig, ter gelegenheid van de 75e verjaardag van koningin Margrethe. Destijds vierde koningin Margrethe haar verjaardag met onder andere een galadiner in het paleis Christiansborg in Kopenhagen, waar veel Europese royals aanwezig waren.

#Royaltynl / Beeld: Getty Images

Bernhard
KLIK HIER