Marie

Na de crisis in Denemarken: Marie zit zonder werk

Prinses Marie verhuist met man Joachim en kinderen naar de VS, maar is werkloos. Hoewel ze daar niet mee lijkt te zitten.

De afgelopen jaren hebben prins Joachim en prinses Marie in Parijs gewoond. Daar hebben ze gewerkt als defensieattaché en cultureel vertegenwoordiger op de Deense ambassade.

Niet veel werk

De komende tijd ziet het er echter naar uit dat Marie niet veel werk zal verrichten. In plaats daarvan is ze van plan zich te richten op het gezinsleven.

‘De prinses zal zich in de eerste plaats richten op de vestiging van het gezin in een nieuw land’, liet een woordvoerder van het Deense hof weten.

Bondgenoot

Prins Joachim aanvaardt op 1 september een nieuwe functie als attaché voor de defensie-industrie op de Deense ambassade in Washington D.C. De functie is bedoeld om de samenwerking met de VS, die wordt omschreven als de belangrijkste bondgenoot van Denemarken, te versterken.

‘Nu is het mijn beurt. Ik denk dat ik nu aan mezelf moet denken. Want ik heb 100 procent vertrouwd op mijn man en ik heb voor mijn kinderen gezorgd. Natuurlijk heb ik dat met plezier gedaan, maar ik moet ook aan andere dingen denken die belangrijk voor me zijn’, zegt Marie.

De nieuwe functie van prins Joachim geldt voor drie jaar, maar kan volgens het Deense ministerie van Defensie worden verlengd. Zijn kinderen Henrik en Athena zullen hem volgen naar de Verenigde Staten.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

Seh og Hør

#Royaltynl